Mircea Lucescu a explicat de ce internaționalii din Ucraina au refuzat oferta lui Gigi Becali. „Este o problemă morală. Nu se poate!”

Sorin Barbu 23.03.2022, 14:30
Mircea Lucescu a explicat de ce internaționalii din Ucraina au refuzat oferta lui Gigi Becali. „Este o problemă morală. Nu se poate!”

FCSB a fost aproape să dea o lovitură care să o ajute enorm în lupta pentru titlu. Gigi Becali a negociat cu căpitanul lui Dinamo Kiev, dar și cu alți doi jucători din Ucraina, dar a fost refuzat. Nu banii au fost problema. Mircea Lucescu a explicat de ce fotbaliștii nu au vrut să joace la FCSB.

Mircea Lucescu a dezvăluit de ce Sergiy Sydorchuk nu a semnat cu FCSB

Gigi Becali a deschis porțile bazei din Berceni pentru echipa U19 a clubului Dinamo Kiev, dar și pentru trei internaționali din Ucraina. Mircea Lucescu a fost cel care a deschis discuția, iar Sergiy Sydorchuk de la Dinamo Kiev și de Taras Stepanenko și Sergiy Kryvtsov de la Șahtior Donețk se vor antrena în cantonamentul formației FCSB.

Gigi Becali a sperat că fotbaliștii din Ucraina vor fi de acord să ajute trupa lui Toni Petrea să recupereze distanța de cinci puncte care o desparte de liderul CFR Cluj. Cel mai mult l-a vrut pe mijlocașul Sergiy Sydorchuk, căpitanul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev și un jucător cu 47 de meciuri în prima reprezentativă. Jucătorul a refuzat propunerea, iar „Il Luce” l-a susținut în această decizie.

„Presa a preluat niște declarații, Gigi Becali a spus doar dacă există posibilitatea referitor la acei fotbaliști de la Dinamo Kiev. Sunt aici jucătorii de mai mult timp, au stat la George Copos, apoi s-au mutat la Pipera. Soția lui Sydorchuk așteaptă al patrulea copil… În cazul în care se poate, dacă ei vor, ar putea exista varianta.

E o problemă morală, oamenii mor acolo și ei să joace? Nu se poate! Deocamdată ei vor să se antreneze, atât. Când se va termina această nebunie, prima activitate care se va relua va fi sportul”, a spus Mircea Lucescu, după ce a vizitat baza din Berceni.

FIFA a decis că fotbaliștii din Ucraina pot să semneze până în vară cu orice echipă din postura de jucători liberi. A deschis și o perioadă specială de transferuri pentru sportivii care au fugit din țara vecină, după ce președintele rus Vladimir Putin a dat ordinul de atac armatei sale pe 24 februarie.

Urmăriți Impact.ro și pe