Miracolul din viaţa Ancăi Sigartău: „Eu știam că mor, că nu mai am de trăit”

Ana Anitoiu 15.12.2021, 11:08
Miracolul din viaţa Ancăi Sigartău: „Eu știam că mor, că nu mai am de trăit”

Anca Sigartău a trăit un adevărat miracol. Actrița în vârstă de 54 de ani se pregătea de moarte, după ce medicii i-au pus un diagnostic crunt și i-au mai dat un singur an de viață. Însă, după o decizie pe care artista a luat-o în secret, în preajma sărbătorilor de iarnă, doctorilor nu le-a venit să creadă că boala i-a dispărut.

Ce diagnostic cumplit a primit Anca Sigartău

Anca Sigartău a trecut printr-o perioadă tulburătoare. Medicii au diagnosticat-o cu boala secolului, dar nu i-au spus direct acest lucru. Actrița a aflat de la o prietenă că trebuie să facă neapărat un tratament ce a fost menit să-i prelungească viața.

„Nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul și ea a zis că trebuie să îl fac, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Și așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic, nu mi s-a spus direct.

După aceea am ajuns în spital și am făcut acel tratament. Și în momentul în care am cerut să plec din spital medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec. Că este o tumoare care se dezvoltă și a crescut opt centimetri pe citostatice și nu este normal.”, a povestit Anca Sigartău în urmă cu ceva timp.

Miracolul din viata Ancai Sigartau
Anca Sigartau

Ce a făcut Anca Sigartău înainte de a trăi un miracol

Anca Sigartău a povestit că vrea să meargă acasă chiar și în acel context. Totul se petrecea în preajma sărbătorilor de iarnă. Actrița și-a amintit atunci de data la care începe Postul Crăciunului. Bunica ei i-a spus cândva că data de start este 15 noiembrie, iar ea s-a hotărât să-l țină, gândindu-se că nu mai are mult de trăit.

„Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar. Am ținut și eu cum am putut. Eu știam că mor, nu mai am de trăit.

L-am ținut să mă pregătesc mai mult. Știam că nu mai am foarte mult. Știam că sunt lucruri, răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci. Pe 20 decembrie când am fost la control doctorul a spus: Unde este tumoarea? Ce ai făcut?. Nu mai există o tumoare. A fost într-adevăr o minune”, a spus Anca Sigartău la Antena 3.

Actrița Anca Sigartău, care a participat la un sezon al emisiunii „Asia Express”, are o fiică și doi fii din prima ei căsnicie. La vârsta de 54 de ani, actrița este fericită alături de cel de-al doilea soț al ei, Dragoș Pandele, despre care a spus că are aceleași valori ca ale ei. Artista a dezvăluit că îi leagă educația serioasă, lecturile solide, studiul permanent și „binecuvântările Sfin­telor Liturghii de duminică”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...