Minunea cățelușei Arya. Povestea de film care s-a întâmplat acum în România

Alexandra Andrei 09.09.2020, 19:38
Minunea cățelușei Arya. Povestea de film care s-a întâmplat acum în România

În contrast cu abuzurile și maltratările de care suferă cățeii, mai ales cei maidanezi, în România se mai întâmplă și minuni. Este cazul cățelușei Arya care, pierdută cu aproape trei săptămâni în urmă, a reușit să se întâlnească cu stăpânii ei care nu s-au dat înapoi de la nimic pentru a o găsi.

Cățelușa Arya a fost pierdută în zona Teiuș și găsită în Aiud

Arya s-a pierdut în timp ce tranzita oraşul Teiuş, iar la o oprire, cățelusa a sărit din cuşca amenajată în remorca ataşată automobilului cu intenţia de a urca în faţă, lângă stăpân. Însă, tânărul nu a știut intențiile Aryei și nu şi-a dat seama de ceea ce s-a întâmplat decât după mulţi kilometri, neavând niciun indiciu despre punctul în care i-a dispărut câinele. Duminică, 6 septembrie, o familie a găsit-o pe Arya într-o pădure din apropierea Aiudului, a reușit să o captureze – știut fiind faptul că lupii cehoslovaci nu sunt foarte încrezători în oameni – și a reunit-o cu stăpânul ei.

Arya, la reunirea cu stapanul
Arya, la reunirea cu stapanul

”Dragii noştri! Dragi oameni frumoşi care au participat la căutări şi care au fost cu gândul alături de Arya! Este confirmat cipul, Arya este găsită şi în siguranţă. Nu ar fi fost posibil fără implicarea acestor aproape 40 de oameni care au venit din Aiud şi te miri de pe unde pentru a da o mână de ajutor” se precizează în mesajul postat pe Facebook, pe pagina „Pentru Arya” care între timp a fost redenumită „SOS Câine Lup Cehoslovac – ARYA”.

Recompensa de 1000 de euro a fost donată

Deși se oferise o recompensă de 1000 de euro pentru indicii despre unde este Arya sau pentru găsirea ei, cei care au găsit-o au decis să nu ia banii, ci să-i direcționeze către o asociație: „Pentru a putea ajuta și alți câini lup cehoslovac, fie abandonați, fie pierduți sau chiar maltratați, s-a decis constituirea unei asociații care să protejeze acești câini, simbolul asociatiei fiind Arya, eroina si exemplul nostru! Gabriel A. Groza, Sebi Gilea, Mişu Ţălnar, dulcea catelusa Abi si maiestuosul Dark al lui Mihai Popescu, au ales ca banii oferiti de Alex ca si recompensă pentru găsirea și securizarea Aryei să fie directionați către aceasta asociație, ei fiind primii noștri donatori. Și le mulțumim!” se amintește pe aceeași pagină de facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...