Minune într-o biserică din Alba! Icoana care lăcrimează de la începutul Sfintei Marii. Ce spun ierarhii BOR

Diana Radu 21.08.2020, 09:32
Minune într-o biserică din Alba! Icoana care lăcrimează de la începutul Sfintei Marii. Ce spun ierarhii BOR

În Biserica Ortodoxă din comuna Cricău, judeţul Alba, există o icoană cu Fecioara Maria și Pruncul Iisus, care a început să lăcrimeze. Martorii minunii au fost atât preoții, cât și enoriașii. Cum explică ierarhii BOR această minune?

Icoana cu Maica Doamnului care lăcrimează. Care este explicația?

Preoții care slujesc în lăcașul de cult din comuna Cricău spun că au observat prima oară că icoana plânge la începutul postului Sfinetei Marii. Potrivit unor surse din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, icoana este de origine bizantină și este relativ nouă.

Despre acest fenomen inexplicabil purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oliviu Botoi nu a vrut să ofere informații menționând că este în concediu. În schimb, preotul care slujește în Cricău spune că a văzut fenomenul, dar că nu dorește să facă mai multe declarații despre lacrimile pe care le varsă icoana, potrivit Adevărul.

biserica, minune, icoana
Icoana cu Maica Doamnului care lăcrimează. Care este explicația?

Icoana despre care vorbim a fost dusă și la sediul Arhiepiscopiei Orodoxe de Alba Iulia, iar despre minunea pe care o poate face au auzit toți credincioșii din sat. Icoana care plânge a aparținut unui băiat din sat, care s-a rugat la ea cu smerenie, după care a donat-o preoților din Cricău și așa a ajuns să fie expusă în biserică.

„Din punctul nostru de vedere, teologic, acest tip de fenomen este o minune. Aceste minuni sunt foarte foarte rare. Trebuie să treacă puţin timp, să vedem cum evoluează evenimentele, apoi ne putem pronunţa. A fost adusă şi la noi. Trebuie văzută şi o să fiţi uimit. Icoana a fost a unui băiat de la Seminar, originar din Cricău. Acesta a cumpărat icoana şi s-a rugat la ea. Prima dată s-a manifestat la el, apoi a dus-o preoţilor din Cricău”, a declarat secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Eugen Bărăian.

Urmăriți Impact.ro și pe