Ministrul Sănătății, avertisment dur pentru români! Ce spune Nelu Tătaru despre evoluția pandemiei în această toamnă

Mirabela Vasile 08.09.2020, 20:23
Ministrul Sănătății, avertisment dur pentru români! Ce spune Nelu Tătaru despre evoluția pandemiei în această toamnă

Nelu Tătaru vine un avertisment dur în spațiul public, în ceea ce privește numărul crescut de cazuri de coroavirus din România. Având în vedere alegerilor locale din 27 septembrie și noul început de an școlar, numărul zilnic de cazuri de coronavirus ar putea trece de 2.000. Acest lucru se va întâmpla dacă nu se respectă regulile impuse de autorități. Anunțul a fost făcut marți de ministrul Sănătății la un post de televiziune.

Fără respectarea măsurilor, numărul cazurilor de coronavirus ar putea trece de 1.500

„În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1500 de cazuri pe zi. Dar nerespectarea unor reguli poate să ne ducă și la peste 2000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândă la un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi. (…) Simptomatologia unei boli poate apărea din a două până în a zecea zi a bolii respective, infecției cu SARS CoV- 2.”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a declarat de asemenea că va fi o perioadă foarte grea, iar românii se pot gândi la o scăderea a numărului de cazuri de coronavirus, abia de la jumătatea lunii octombrie.

„Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală”, a explicat Tătaru la TVR.

Cate cazuri de coronavirus sunt in Romania
Cate cazuri de coronavirus sunt in Romania

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 8 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 97.033 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.838 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.590 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În intervalul 07.09.2020 (10:00) – 08.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (22 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la categoria de peste 80 de ani.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI