Ministrul Sănătății anunță testare națională după 1 iunie. Mesajul complet al lui Nelu Tătaru pentru români

Redacția IMPACT 10.05.2020, 20:12
Ministrul Sănătății anunță testare națională după 1 iunie. Mesajul complet al lui Nelu Tătaru pentru români

Nelu Tătaru a anunțat că după data de 1 iunie, va începe testarea la nivel național. Pandemia cu noul virus se resimte și în momentul de față în România, fiind confirmate atât noi cazuri de îmbolnăvire, dar și decese, în fiecare zi.

Ministrul Sănătății anunță testare națională după 1 iunie

În momentul de față, în România există aproape 16.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus. În acest sens, ministrul Sănătății a anunțat că va fi făcută o campanie de testare națională. În acest sens, se dorește verificarea populației, în ceea ce privește răspândirea molipsirilor de COVID-19. Nelu Tătaru a făcut câteva precizări foarte importante, fiind pregătită o testare la nivel național. Se dorește verificarea nivelului de imunizare al românilor, dar și cel de răspândire.

Cetățenii ar putea fi testați, după de 1 iunie 2020. Testarea națională s-ar putea face și în colaborare cu cei de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Totodată, urmează să fie stabilit până șa această dată calendaristică numărul celor care vor fi testați. În funcție de felul în care vor evolua cazurile de răspândire și la noi în țară. Totodată, se va ține mare cont și de focarele deja existente, cel de la Suceava, dar și cel de la Țăndărei. Până la finalul lunii mai, aceste locații ar putea ieși din starea de carantină.

Ministrul Sănătății anunță testare națională după 1 iunie. Mesajul complet al lui Nelu Tătaru pentru români1
Autoritățile vor începe testarea după 1 iunie 2020

Mesajul complet al lui Nelu Tătaru pentru români

“Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Naționalt pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în conteztul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice, sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare”, a transmis ministrul Nelu Tătaru, potrivit europafm.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI