Ministrul Muncii, anunț pentru românii de peste 45 de ani. Cine va primi 2.250 de lei lunar de la stat

Beatrice Dumitru 06.09.2022, 16:49
Ministrul Muncii, anunț pentru românii de peste 45 de ani. Cine va primi 2.250 de lei lunar de la stat

Ministrul Municii Marius Budăi a anunțat noi măsuri de sprijin, pe fondul creșterii prețurilor la energie și a precizat că bugetul pentru „Asistenţă socială” a fost majorat cu 400 de milioane de lei, în urma rectificării bugetare, ceea ce va ajuta categoriilor sociale vulnerabile.

Bani de la stat pentru românii de peste 45 de ani

Ministrul Muncii a precizat că se vor suplimenta fondurile destinate angajării şomerilor în vârsta de peste 45 ani, a ucenicilor, a şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată.

Astfel, angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată primesc în fiecare lună, pe o perioadă de 12 luni, o sumă în cuantum de 2.250 lei, pentru fiecare persoană angajată.

Ministrul Municii, anunț pentru românii de peste 45 de ani. Cine va primi 2.250 de lei lunar de la stat
Se dau 2.250 de lei lunar de la stat.

„Fondurile erau suficiente până la sfârşitul anului, dar prin această rectificare bugetară sunt şi bani suplimentari pentru a încheia noi convenţii. PSD îşi doreşte să sprijine mediul de afaceri, să păstreze locurile de muncă din sistem, dar şi să creeze alte locuri de muncă. Sprijinim mediul de afaceri, astfel încât să îşi califice oamenii la locul de muncă prin măsura uceniciei”, a afirmat ministrul Muncii, potrivit Antena 3.

Ce obligații au angajatorii

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, pesoane din aceste categorii primesc suma de 2.250 lei, dar au obligația să menţină raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

De asemenea, statul subvenţionează cheltuielile cu forţa de muncă pentru încadrarea persoanelor cu handicap, pentru angajarea şomerilor care în termen de cinci ani de la angajare îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensie anticipată parţială sau limită de vârsta, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensie anticipată.

Statul subvenţionează și angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, acordând o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare pentru fiecare ucenic angajat in baza contractului de ucenicie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...