Ministrul de Finanțe, noi precizări despre salarii și pensii în plină stare de urgență. Ce este important să afle românii

Redacția IMPACT 02.04.2020, 16:55
Ministrul de Finanțe, noi precizări despre salarii și pensii în plină stare de urgență. Ce este important să afle românii

Mulți români din sectorul bugetar își văd, poate, amenințate locurile de muncă, prin prisma faptului că nu vor mai exista bani suficienți pentru a susține nivelul salarial actual. Totodată, și vârstincii se tem de o posibilă modificare ce ar putea include tăieri de pensii. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a clarificat, însă, aceste aspecte.

Ministrul Finanțelor, despre situația salariilor și a pensiilor

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice a declarat într-o convorbire telefonică la Digi 24 că nu vor exista tăieri de salarii și de pensii în această perioadă critică în care se află România, în urma crizei provocate de izbucnirea epidemiei de coronavirus.

„Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și pensii”, a declarat ministrul Finanțelor joi.

Guvernul nu are în plan tăieri de salarii și pensii. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul nu are în plan tăieri de salarii și pensii. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Întrebat și despre o posibilă restructurare a personalului care activează în aparatul de stat, Florin Cîțu spune că Guvernul nu are, în acest moment planificat acest lucru. Ministrul a mai precizat că eforturile se îndreaptă acum către rezolvarea crizei sanitare și că Executivul se concentrează spre alocarea de fonduri necesare către acest sector, unde este nevoie de echipamente.

Ministrul se declară optimist în ceea ce privește revenirea economiei, după o astfel de perioadă.

„Nu sunt pesimist. Vom avea o estimare de deficit sătpămâna viitoare. Deificitul creşte pentru anul acesta, dar nu este o creştere dramatică. Am văzut estimări şi există o tendinţă de a exagera acest şoc şi de a-l extrapola pe toată perioada. Este un şoc pentru care avem doar două săptămâni impactul şi dacă am păstra capacitatea de producţie, să avem un şoc pozitiv la fel de puternic. Merg pe acest scenariu de întoarcere „V” a economiei. Nu am până acum semne să îmi arate că nu este aşa. Companii din România şi-au refăcut liniile de producţie pentru această perioadă. Sunt optimist că putem să revenim, poate la fel de puternic cum am căzut acum”, a spus ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe