Ministrul de Finanțe, anunț îngrijorător! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Raluca Juncu 28.11.2019, 17:35
Ministrul de Finanțe, anunț îngrijorător! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice a transmis astăzi noutăți cu privire la situația pensiilor din România. Ministrul Finanțelor a dat asigurări că pensiile românilor vor crește începând cu anul viitor, așa cum este prevăzut în bugetul de stat, chiar și în ciuda deficitului bugetar care s-a majorat la 4,3%, din Produsul Intern Brut (PIB), în urma celei de-a doua rectificări bugetare.

Ministrul a venit totodată cu acuzații grave cu privire măsurile luate de fosta guvernare PSD. Nu este, de altfel prima dată când actualul Ministru al Finanțelor vorbește despre „moștenirea dezastruoasă” lăsată de guvernul condus anterior de Viorica Dăncilă.

 

Ministrul Finanțelor: „Ăsta e un mod mizerabil de a ascunde deficitul”

Florin Cîțu spune că el mai spune banii de pensii nu au fost incluși în bugetul guvernului PSD, ceea ce obligă guvernul PNL să găsească noi surse de finanțare pentru a putea plăti pensiile la zi.

Se va respecta tot ce prevede legislația în vigoare. Bineînțeles, va trebui să venim cu măsuri compensatorii. Anul acesta va fi adoptat bugetul pe 2020. Anul acesta plătim facturile… Mie mi se pare mizerabil să ai o execuție dezastruoasă și să arunci costul asupra companiilor private… să nu plătești concediile medicale, deși oamenii și-au plătit contribuția… Ăsta e un mod mizerabil de a ascunde deficitul”.

Deși starea execuției bugetare pentru anul în curs, dar și pentru anul următor, este relativ precară, Ministerul Finanțelor Publice a dat asigurări că majorarea de pensii va avea loc.

Ludovic Orban asigură și el, la rândul său, că majorarea pensiilor se va realiza. Foto euronews.ro
Ludovic Orban asigură și el, la rândul său, că majorarea pensiilor se va realiza. Foto euronews.ro

La rândul său premierul Ludovic Orban a transmis ieri, că în 2020 vor creşte pensiile cu 40% pentru că ”există o lege în vigoare pe care intenţionăm să o aplicăm”. Șeful executivului dezminte informațiile potrivit cărora ar urma o apocalipsă bugetară și asigură că important este de urmărit acum care este capacitatea reală de a susține plata pensiilor.

Totodată, Cîțu a mai spus că în timpul mandatului său nu vor mai apărea taxe noi, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe