Ministerul Educației, clarificare despre tezele elevilor. Când le vor da, de fapt

Nicu Stan 29.10.2021, 20:05
Ministerul Educației, clarificare despre tezele elevilor. Când le vor da, de fapt

Ministerul Educației a făcut clarificări despre tezele elevilor. Secretarul de Stat Sorin Ion a anunțat când vor da, de fapt, elevii tezele. Deocamdată, elevii au intrat într-o vacanță forțată, din cauza valului 4 al pandemiei, timp de două săptămâni.

Când vor da elevii tezele. Anunțul ministerul Educației

Inițial, elevii vor susține tezele la revenirea din vacanța de două săptămâni, însă oficialii Ministerului Educației Naționale iau în calcul și renunțarea la ele în cazul în care situația pandemică se va agrava, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion.

Întrebat despre cum vor putea susține elevii tezele la revenirea la școală, Secretarul de Stat Sorin Ion a spus că decizia nu a fost luată încă  sută la sută.

Sorin Ion a anuntat cand vor da, de fapt, elevii tezele
Sorin Ion a anuntat cand vor da, de fapt, elevii tezele

Sunt mai multe variante în ceea ce privește tezele

”În privința tezelor, decizia nu este una 100% asumată. Aici avem mai multe. Vorbind din punct de vedere didactic, una din solicitările Consiliului Național al Elevilor, de exemplu, este să reintroducem măsura de anul trecut, cu două note la fiecare disciplină, indiferent de numărul de ore pe săptămână, soluție pe care o agreăm și pe care o vom implementa. În privința renunțării la teze, o vom face doar în situația în care nu avem încotro”, a spus Sorin Ion, potrivit Mediafax.

Ministerul Educației vrea susținerea tezelor

În plus, conform secretarului de stat al ministerului Educației, opțiunea oficialilor instituției pe care o reprezintă, în acest moment este de susținere a tezelor.

”Vă reamintesc să tezele pot fi date și în ultimele săptămâni dinainte de vacanța de iarnă, până în 20 decembrie, iar la revenirea la școală, în celelalte două săptămâni de după vacanța de iarnă, să aibă loc reglarea situației școlare, încheierea situațiilor școlare și așa mai departe. Prin regulamentele școlare tezele trebuie trecute în catalog cu 2 săptămâni înainte, în condițiile actuale ale regulamentului școlar. Prin urmare, perioada cea mai recomandată pentru teze în cazul revenirii la școală este a doua jumătate a lunii decembrie”, a mai spus Sorin Ion.

Săptămânile de vacanță forțată vor fi recuperate

Aceste două săptămâni de vacanţă forţată a elevilor vor fi recuperate în luna ianurie 2022. Astfel, ministrul Educaţiei a anunțat că vrea să taie din vacanţa de iarnă, astfel încât elevii să recupereze din materie.

”Elevii nu vor pierde nicio zi de şcoală, nici din semestrul 1, nici din 2. Cele 2 săptămâni de vacanţă suplimentară, pentru elevii de gimnaziu, clasele 5-8 şi liceu, acordate în perioada 25 oct-5 noimebrie, se vor transforma în 2 săptămâni de şcoala cu prezenţă fizică în luna ianuarie, între 3 şi 14 ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul intermar al Educaţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe