Nu există secrete pentru a te îmbogăți peste noapte, dar există câteva obiceiuri pe care le ai și care te pot împiedica să strângi averi. De curând, numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni de televiziune, care sunt motivele pentru care nu te vei îmbogăți. Iată ce trebuie să schimbi urgent!
Cine nu-și dorește să fie bogat? A fi bogat înseamnă să-ți permiți orice lux și să nu depinzi de nimeni. Toată lumea își dorește să aibă bani și să nu stea la mâna nimănui.
Din păcate însă, mulți dintre oameni nu reușesc să se îmbogățească pe tot parcursul vieții. Pentru majoritatea, viața înseamnă doar să treacă de la un salariu la altul, să achite datoriile, să gestioneze cheltuielile și să economisească pentru pensie și pentru educația copiilor.
Nu toată lumea primește o sumă cu multe zero-uri. Dar salariul este oare singura cale de a te îmbogăți? Potrivit numerologului Mihai Voropchievici, oamenii fac anumite greșeli care-i costă destul de scump. În cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, acesta a dezvăluit câteva obiceiuri proaste care te împiedică să te îmbogățești.
Construirea unei averi nu este o joacă de copii. Este nevoie de timp și de un plan. Alcătuiește un plan de buget și acesta te va ajuta să vezi lucrurile mai clar.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]În câte tipuri de portofolii dorești să investești, în ce portofoliu ai cea mai mare rată a dobânzii, calculează factorii de risc pe baza calendarului pe care îl ai în minte.
Mihai Voropchievici a spus, de asemenea, că educația financiară este extrem de importantă. Potrivit acestuia, persoanele care cheltuie fără să se gândească riscă să ajungă la fundul sacului. Astfel, acestea vor ajunge să se împrumute.
„Dacă ești toată viața haotic, toată viața vei trăi cu punctul doi, adică cu datorii. Cei care nu respectă banul și nu-l pun la treabă în mod sistematic, ordonat și-l cheltuie fără discernământ, automat vor intra în al doilea păcat și asta se numește datoria. Te duci și iei cu împrumut.
Când începi să iei cu împrumut, automat ești supus unor greșeli mari. Dacă eu știu că am o bază materială cu care pot să-mi permit să fac, mă duc să fac un credit.
În baza asta, da, am certitudinea că eu pot să-l achit și nu sunt dator la stat sau la banca respectivă. Se spune că pentru a avea o imagine clară a câți bani trebuie să economisești și câți poți cheltui pentru achizițiile necesare este absolut nevoie de prevedere și de precauție.”, a spus Mihai Voropchievici.
O altă greșeală pe care o faci este aceea că nu faci economii. Acest lucru te face să-ți cheltuiești toți banii pe care-i ai. A face economii ține de educația financiară, de la vârste fragede.
Toți părinții care au copiii ar trebui să-i învețe, să le dea o sumă de bani, indiferent cât de mică. Este important să-i învețe cum să-și gestioneze resursele financiare.