EXCLUSIV

Mihai Trăistariu s-a fript la jocurile de noroc: „Acum prefer să-mi număr banii”. Cât a pierdut fratele lui cu acest viciu. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 02.01.2023, 16:05

Solistul Mihai Trăistariu s-a îmbogățit, peste noapte, după succesul cu piesa ”Tornero”, care i-a adus un meritoriu loc patru la Eurovision, ediția din 2006. Acum, însă, preferă să țină de bani, nicidecum să îi mai irosească la jocurile de noroc. Artistul ne-a mai spus, în interviul exclusiv pentru Impact.ro, și care e forma sa de protest, după refuzul Austriei de a ne accepta în Spațiul Schengen: ”Nu le mai fac vânzare, gata!”.

Despre Sărbătorile din copilărie: ”Nu ajungeau banii, eram șase guri la masă”

Mihai Trăistariu are, la 43 de ani, cam tot ce îi poftește inima. Bani în conturi, bunătăți pe masă și un viitor asigurat, și datorită celor două afaceri, dezvoltate în paralel cu concertele.

Nu va uita însă cât de dificil i-a fost în copilărie, când părinții reușeau cu greu să le asigure mâncarea pe masă: ”Am avut o copilărie fericită, deși am fost săraci, mama și tata munceau, dar tot nu ne ajungeau banii, eram șase guri la masă. Totul era economic, mâncam mulți cartofi, știu că făceau rădăcini prin saci, dar și fasole, la greu.

Nu am suferit, cred că așa era de fapt la toată lumea, nu vreau să mă victimizez. Acum sunt însă alte situații, sunt diferențe, sunt oameni cu bani sau fără, iar eu mi-am făcut o situație financiară bună, la ora asta nu mai sufăr.

Când eram mic mergeam la colindat, pentru că ai mei nu mi-au cumpărat nimic și nici nu-mi serbau ziua. Însă, la 18 ani, îmi amintesc că mi-am serbat singur ziua, pe 16 decembrie, din banii câștigați la colindat, pe care îi păstram, mai îmi cumpăram din ei rechizite sau ce mai voiam eu”, povestește Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Citește și Cât câștigă Mihai Trăistariu pentru o „cântare”. „Nu o văd pe Angela Similea să facă dedicații la ureche”. Totul despre tarifele artiștilor. EXCLUSIV!

Mihai și fratele lui, Vasile
Mihai și fratele lui, Vasile

Nu a mai stat la aceeași masă cu frații săi de 9 ani

Mihai duce dorul Sărbătorilor alături de cei doi frați și de sora lui, toți oameni cu carte, învățați. Nu au mai stat în jurul mesei de aproape 9 ani, când s-au reunit, de Paște, la Iași, la Gianina, sora lui.

Mihai ne-a dezvăluit cu care dintre frați se înțelege mai bine, cu care are o legătură mai puternică, și care dintre ei este cel mai înțelept: ”Toți frații mei au făcut facultate, apoi am zburat de acasă, pe rând.

Sora mea este la Iași, a absolvit Facultatea de Matematică, este căsătorită cu fostul ei profesor. Mai am un frate, Constantin, care este căsătorit în Germania, are doi copii.

Însă, cu Vasile, fratele meu pictor, care locuiește în Piatra-Neamț, mă simt mai apropiat. El e mai blând, așa, ca mine. Dar, cel mai înțelept sunt eu, m-am înțelepțit din mers, în timp.

Sunt chibzuit, știu să fac și economii, nu fac excese. Cu toții ne-am reunit ultima oară în 2014. Eu tot trag de ei să vină la mare, dar le e greu și lor. O să insist însă să ne revedem toți patru”.

A câștigat un milion de euro din muzică, dar nu vrea să-i mai ”toace” la jocurile de noroc: ”Prefer să muncesc, să plătesc taxele la ANAF”

Artistul a făcut foarte mulți bani. Cam un milion de euro, după succesul cu piesa ”Tornero”, dar mai are venituri de mii de euro anual și din închirierea celor șase garsoniere, din Mamaia, și din școala lui de muzică, din Constanța.

Mihai Trăistariu nu-și mai irosește însă averea la jocurile de noroc: ”Am câștigat doar o dată, cam 400 de lei, am jucat de vreo zece ori toată viața.

Dar nu-s adeptul să joc, prefer să muncesc, să-mi număr banii, să-mi plătesc taxele la ANAF și să dorm liniștit”, ne-a mai spus el, în exclusivitate pentru Impact.ro.

În plus, artistul a învățat din experiența fratelui său, Vasile, care s-a îndatorat la banci, în speranța unui câștig rapid la jocurile de noroc: ”Frati-miu, pictorul, care are o doagă lipsă și el, ca mine, și ca orice artist, a împrumutat bani de la bancă și a jucat 100 de milioane de lei vechi, credea că dacă pierde de câteva ori, până la urmă va și câștiga. Normal că i-a pierdut pe toți și că a rămas și cu ratele la bancă, deci, în loc să câștige, a mai pierdut, a înapoiat mai mulți”.

Ce lecții de viață a primit în ultimii ani: ”Pandemia mi-a făcut un bine, m-a izbit cu capul de pereți”

Mihai Trăistariu și-a calculat fiecare bănuț, în pandemie, când concertele au fost suspendate: ”În pandemie, m-am schimbat, în primul an fost terorizat de ideea că nu mai pot face bani din muzică, am devenit mai afacerist, m-am ocupat de școala de muzică, dar am și închiriat și garsonierele de la mare.

Deci, am încă două surse de venit, din care îmi asigur traiul. Pandemia mi-a făcut un bine, m-a izbit cu capul de pereți. Acum produc lunar bani și nu mai duc grija lor niciodată. Pandemia a schimbat lumea, unii au devenit mai supuși, un pic mai sclavi, dar eu am fost vehement împotriva restricțiilor, postam în fiecare zi, mi-au închis pagina de Facebook cu 200.000 de fani.

Mai văd și acum oameni cu mască pe stradă, speriați, dar și prezentatori tv. Nu trebuie însă să judecăm. Acolo poate că a fost o dramă, poate că cineva drag a murit sau cine știe ce s-a întâmplat grav, fiecare cu fricile lui, eu n-am avut frici, nu m-am vaccinat, mă bucur că am rezistat eroic”.

Refuză, în semn de protest, să mai alimenteze mașina din benzinăriile austriece

Mihai Trăistariu refuză, în semn de protest, să mai alimenteze mașina de la benzinăriile austrice: ”Mă enervează situația asta, am fost la Viena e superbă, dar îmi vine să nu mă mai duc, să nu le mai fac vânzare, gata!

Am evitat și OMV-ul, din draci, unde băgam benzină, mă duc acum la Lukoil, care, culmea, e a rușilor, și asta mă enervează, dar mai mult m-a enervat situația cu Austria, merităm să nu mai stăm la cozi la graniță să fim un pic mai liberi.

Probabil că Austria ne va accepta, au vrut doar să ne zguduie, poate chiar peste un an sau doi. Trebuie însă să ne mai punem la punct cu hoții, cu corupția, că s-ar duce o grămadă de românași cu probleme pe acolo, și ei nu vor asta, vor să fie mai curată trecerea de la o graniță la alta”, ne-a mai declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Citește și De ce refuză Mihai Trăistariu să mai participe la Eurovision. „Am primit 40 de melodii”. EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...