Mihai Leu, implicat într-un accident la Raliul Mureșului. Doi copii din public au fost răniţi. Primele declaraţii ale pilotului

Andra Daoud 02.07.2022, 21:10
Mihai Leu, implicat într-un accident la Raliul Mureșului. Doi copii din public au fost răniţi. Primele declaraţii ale pilotului

Mihai Leu a avut parte de un accident sâmbătă, la Raliul Mureșului. Pilotul a derapat și a intrat într-un gard, accidentând doi copii. Din primele informații, accidentul nu a fost unul grav, pentru că mașina de raliu nu avea viteză. Cum se simt pilotul și victimele.

Mihai Leu a ieșit în decor la Raliul Mureșului

Update 2 iulie, ora 21:00. Doi copii, frați, aflați alături de mama lor chiar lângă gard au avut nevoie de scurte îngrijiri medicale.

“Îmi pare nespus de rău pentru tot ce s-a întâmplat, dar mă bucur că cei doi micuți sunt bine. Chiar am vorbit cu părinții și vor veni ca invitați speciali la următoarea etapă de la Deva”, a spus Mihai Leu, care i-a invitat la masă și le-a dăruit lui Szilard și Hunor cele două trofee obținute astăzi la Super Rally Târgu Mureș.

După cursă, Mihai Leu i-a invitat pe cei doi copii la masă
După cursă, Mihai Leu i-a invitat pe cei doi copii la masă

Update 2 iulie, ora 18:50. Primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, a anunţat că nu va mai permite organizarea acestei competiţii în oraş şi nici a altora similare.

„Siguranţa copiilor noştri este cea mai importantă! În niciun caz nu voi mai permite organizarea Super Rally sau a unor evenimente similare în Târgu Mureş. Accidentul din această după-amiază a dovedit că, deşi organizatorii iau toate măsurile de precauţie, pericolul nu poate fi exclus.

unul dintre concurenţi a părăsit traseul stabilit, s-a izbit de gardurile metalice, iar doi copii au fost răniţi. Poliţia a deschis o anchetă penală în acest caz. În calitate de primar, solicit autorităţilor competente informaţii cu privire la acest incident”, a postat primarul Soos Zoltan pe Facebook.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Mihai Leu a avut parte de un accident pe circiuit, la Raliul Mureșului. Monopostul condus de pilot a ieșit în decor și a lovit un parapet în spatele căruia se aflau spectatori. Din primele informații, Mihai Leu se simte bine, însă doi copii ar fi fost răniți ușor în accident.

„În primul rând, nu a fost un accident, a fost o ieșire în decor. În automobilismul sportiv aceste lucruri sunt permise. Mihai Leu a mers și merge ca de fiecare dată, că un adevărat campion, doar pentru locul 1, se luptă pentru locul 1. Locul 1 în automobilism înseamnă să fii mereu la limită, iar la limită înseamnă că treci și peste limită puțin.

A derapat un pic mai mult pentru un monopost mult, a venit foarte tare pentru o astfel de mașină. Astfel de mașini într-adevăr nu-ți dă senzația de viteză, pentru că este o mașină, ca de Formula 1, pentru circuit stradal. O astfel de ieșire în decor este permisă, este ca și cum un fotbalist ar pica o dată, ar fi o dată faultat.

E o mică ieșire, o mică greșeală, dar gardurile de protecție pentru spectatori sunt mai în spate, nu sunt chiar lângă acele garduri, tocmai pentru a fi în siguranță.

Este practic o fază de joc și de fiecare dată Mihai Leu a luptat și a mers pentru locul 1 și de data asta se luptă pentru locul 1. Nu e un accident, este practic o fază de joc la automobilismul. Nu e pe stradă, este circuit, este totul protejat, este închisă circulația”, a explicat Titi Aur, expert în conducere defensivă, într-o interveție la Antena 3.

accident mihai leu
Monopostul pilotat de Mihai Leu a lovit parapetul

Cum s-a produs accidentul

Weekend-ul acesta se desfășoară a doua etapă din Campionatul Național de Super Rally, pe circuitul stradal din orașul Târgu Mureș. 25 de concurenți s-au aliniat la startul traseului compus din 3 ture a câte 1,8 kilometri fiecare. Este a patra ediție a Trofeului Târgu Mureș, după cele care au avut loc în 2018, 2019 și 2021.

Potrivit informațiilor disponibile până în prezent, incidentul s-a petrecut în ultima manșă de concurs, în care evoluau Mihai Leu și Jerome France, campionul național en-titre. Monopostul pilotat de Mihai Leu a scăpat de sub control într-un viraj, a lovit un parapet și a rănit ușor doi copii care se aflau în public.

„Monopostul a fost scăpat de sub control de către Mihai Leu, a încercat să o redreseze, a redresat-o pe moment, aşa ne-a spus domnul Mihai Leu, şi, din păcate, a lovit gardul de protecţie care este pe toată distanţa circuitului. Evenimentul a fost oprit, era chiar ultima manşă de concurs, nu mai avea sens să mai continuăm, ar fi fost doar de un restart pentru Jerome France, însă am decis să îl oprim.

Mai erau câteva viraje de făcut. (…) Nu s-a impus internarea, concursul s-a întrerupt, nu a fost un incident grav.”, a declarat Ioan Badiu, directorul sportiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, potrivit Agerpres.

„În urmă cu puţin timp, la intersecţia Ştefan cel Mare cu Borsos Tamas, avut loc un accident. Un autoturism de curse condus de un bărbat de 54 de ani, a acroşat un gard de siguranţă, rănind, totodată, doi minori, de 6 şi 8 ani, aflaţi după gard.

Ambii copii au fost transportaţi la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Urmăriți Impact.ro și pe