EXCLUSIV

Mihai Găinușă devine în vară și scenarist de film. Ce legătură are, de fapt, lucrarea lui de master cu rivalul cârcotaș Șerban Huidu: „M-am inspirat din realitate”. EXCLUSIV

Beatrice Dumitru 10.02.2023, 19:51
Mihai Găinușă devine în vară și scenarist de film. Ce legătură are, de fapt, lucrarea lui de master cu rivalul cârcotaș Șerban Huidu: „M-am inspirat din realitate”. EXCLUSIV

Peste doar câteva luni, lui Mihai Găinușă (52 de ani) i se va deschide un nou capitol al vieții, după masteratul la care s-a înscris, în urmă cu doi ani, la Universitatea Națională de Actorie și Teatru din Capitală. El va absolvi cursurile de scenaristică și susține că se simte pregătit pentru această provocare. Mihai ne-a povestit, exclusiv pentru Impact.ro, și despre noul pas pe plan profesional.

„Lucrarea mea va aduce în prim-plan un scenariu în care apar doi jurnaliști”

În această perioadă lucrez, dar îmi pregătesc și dizertația de final de studii. Lucrarea mea va aduce în prim plan un scenariu în care apar doi jurnaliști, mai precis doi oameni de radio. Pe scurt, doi bărbați. Celor care se duc cu gândul la mine și la fostul meu coleg, Șerban Huidu, le transmit că nu e cazul. Chiar dacă m-am inspirat, foarte puțin, din realitate, povestea mea e una cu totul aparte, de ficțiune”, a precizat Mihai Găinușă pentru Impact.ro.

Nu va ataca doar sectorul comediilor

Marea dorință a lui Mihai Găinușă e să ajungă cât mai curând să creeze scenarii de film. Susține că nu se va opri doar asupra comediilor, așa cum ar fi poate lumea care-l cunoaște deja tentată să creadă după ce ani buni la rând a dat lovitura cu emisiunile sale de satiră și de umor, atât la radio, cât și la televiziune, acolo unde a revenit din toamna anului trecut, alături de Oana Paraschiv, la Canal 33.

Mihai Găinușă devine în vară și scenarist de film. Ce legătură are, de fapt, lucrarea lui de master cu rivalul cârcotaș Șerban Huidu: „M-am inspirat din realitate”. EXCLUSIV
Mihai Găinușă își va face debutul în acest an în lumea scenariștilor de film

Voi ataca subiecte dintre cele mai diverse, nu doar sectorul comediilor. Voi încerca să construiesc scenarii și pe alte teme, inclusiv pentru mini-seriale, fiindcă-mi propun să am o plajă cât mai largă a subiectelor”, mai spune Mihai Găinușă.

Susține că nu se va schimba nici în lumea filmelor

Iar Mihai Găinușă a decis să facă un pas mai departe în intenția sa. Ca atare, până la toamnă, își propune să realizeze deja un prim film de scurt-metraj, cu care să se înscrie la câteva festivale de gen, pentru a-și testa aptitudinile:

Chiar în aceste zile am deschis discuția pe acest subiect cu diverse persoane și încerc să duc cât mai repede acest proiect spre materializarea sa. Am tot ce-mi trebuie pentru a face asta. Mă refer aici la imaginație, cea care m-a ajutat de fiecare dată în diversele etape ale carierei mele de până acum!”, se arată optimist Mihai Găinușă.

Rămâne singurul jurnalist din familie

Cel care, cu decenii în urmă, alături de foștii săi colegi de la „Cronica Cârcotașilor” (PRIMA TV), a adus pe micile noastre ecrane genul satiră, care lua peste picior nu doar gafele colegilor de breaslă, dar și pe cele ale liderilor politici, știe că nu-i va fi deloc ușor în noua încercare care pare că-i stă în față.

Știu că nu-mi va fi ușor, fiindcă lumea nu e deloc ușoară. Dar nu am de gând să mă schimb, față de cel care am fost, de cel care sunt. Cui nu-i va plăcea stilul meu, cel cu care i-am obișnuit pe mulți și la radio, și la televiziune, și prin cărțile mele, se va uita la ceea ce-i voi propune într-o zi și în lumea filmului. Iar cui nu-i va plăcea nu va avea altă variantă decât să nu se uite”, conchide Mihai Găinușă.

Mai trebuie spus și faptul că Mihai Găinușă va rămâne singurul jurnalist din familie, întrucât Eva, fiica sa ajunsă deja la 18 ani, a decis să se dedice biologiei.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...