EXCLUSIV

Mihai Bendeac, probleme mari cu tatăl lui. Motivul pentru care actorul a fost amenințat de părinte. „Asta vrei tu să trăieşti?” (Exclusiv)

Stan Filon 13.06.2022, 23:44

Mihai Bendeac este un nume cu greutate în România. Este cunoscut de o țară întreagă pentru rolurile sale din filme, dar mai ales din serialele de televiziune. Este cunoscut și iubit atât de tineri, cât și de persoanele mature din România. Playtech.ro a aflat în exclusivitate însă un episod din viața sa, când viitorul actor a primit amenințări serioase chiar din partea tatălui său. Despre ce este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.

Mihai Bendeac, probleme mari cu tatăl lui

Actoria este cea care l-a dus pe Mihai Bendeac pe cele mai înalte culmi pe care putea să le cucerească în România. Talentul său este unic, iar teatrul și televiziunea l-au ajutat să ajungă în aproape toate casele și sufletele românilor. A avut însă de dus o adevărată luptă cu tatăl său.

Părintele său nu a dorit ca fiul lui să ajungă actor, mai ales după ce a văzut un reportaj în care personajele principale erau chiar mai mulți tineri actori. Aceștia trăiau într-un cămin din București, iar situația lor materială era una dezamăgitoare. Atunci l-a apucat furia pe tatăl lui Mihai Bendeac, care și-a jurat în barbă că fiul său nu va ajunge actor, chiar dacă va fi nevoit să-l lege de calorifer! Totul a fost dezvăluit de actor în cartea sa autobiografică scrisă împreună cu mama lui.

Mihai Bendeac, probleme mari cu tatal lui
Mihai Bendeac, probleme mari cu tatal lui

„Dragostea îl împingea spre o gândire pragmatică”

„Când am avut revelația absolută și am știut că eu urmează să fiu actor, regizor, scenarist și, în principiu, orice are legătură cu acest domeniu, tata a avut o reacție negativă. Chiar îmi aduc aminte că într-o seară, butona telecomanda. Eu eram la mine în cameră și scriam scheciuri de televiziune… Atenție! Aveam 16 ani. Și nu făceam asta decât dintr-o pasiune răvășitoare. Nu aveam posibilitatea de a le filma. Nu exista youtube-ul, nu exista conceptul de vlogging… Cum butona el telecomanda, a nimerit peste un reportaj pe TVR 2, asta îmi aduc aminte perfect. Reportaj realizat într-un cămin studențesc, unde niște studenți la actorie trăiau în condiții extrem de precare.

În reportaj, printre altele, se tot revenea la situația salarială a actorilor de teatru, la condiția lor socială și, per total, concluzia era că actorii, altminteri tributari pasiunii lor, sunt cumva damnați, condamnați la o viață trăită în sărăcie.Tata m-a chemat să văd reportajul respectiv, spunându-mi: ‘Asta vrei tu să trăiești?!’ Iubindu-mă enorm, el încerca să mă convingă să renunț la ceea îmi propusesem, pentru că în ceea ce își proiecta mintal legat de viitorul meu, dragostea îl împingea spre o gândire pragmatică…”, scrie Mihai Beandeac în cartea sa intitulată „Jurnalul unui burlac”.

Ei bine, anii au trecut, și cele spuse se tatăl său …s-au adeverit. Mihai Bendeac a trecut printr-o sărăcie cruntă, mai ceva decât cea în care se „lăfăiau” actorii din reportajul respectiv, însă doar din ambiție. A vrut să se descurce singur și a refuzat ajutorul părinților, chiar dacă astfel a aflat ce înseamnă foamea adevărată. A reușit însă să se angajeze și să ajungă actorul pe care îl cunoaștem cu toții. Cel care l-a felicitat și și-a recunoscut, într-un final, greșeala, a fost chiar tatăl său, care i-a spus: „În legătură cu actoria, bine că nu m-ai ascultat!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...