Mici secrete neștiute despre unele animale

Ileana Mlădinoiu 24.10.2020, 14:18
Mici secrete neștiute despre unele animale

Regnul animal este întotdeauna plin de surprize, deoarece mai toate au mici secrete pe care nu le deținem, deși merită să fie cunoscute, pentru că unele ne liniștesc, altele ne produc teamă.

Mici secrete neștiute despre unele animale

Graurul

Posedă uimitoare abilitate de a reda cu fidelitate sunetele auzite. Capacitățile sale fizice îi dau posibilitatea de a imita un număr mare de sunete, plecând de la a imita vocea unei ființe umane, dar și sunetul unui claxon, al unui telefon sau chiar al unei sonerii.

Fluturii

Nu ne-am fi așteptat ca fluturii să se hrănească cu sânge, deși nu caută neaparat să-l obțină, dar nu vor ezita să se hrănească cu el, atunci când li se va da ocazia. O baltă de sânge poate fi o sursă importantă de hrană pentru fluturi.

Panda

Majoritatea animalelor urmează un ritual foarte special când le vine ora de culcare, ascunzându-se pentru a se proteja. Numai panda doarme aproape oriunde. După masă, ursul acesta trage câte un somn de câteva ore, în locuri diferite și uneori nesigure.

Mici secrete nestiute despre unele animale
Hipopotami

Girafa mascul

Aflat în călduri o zi la fiecare 15 zile, pe tot parcursul anului, masculul gustă urina femelelor pentru a o testa. Botul îl ajută să detecteze prezența sau nu a feromonilor sexuali și astfel să știe dacă femela va fi receptivă sau nu.

Struțul

Cu picioarele sale lungi și zdravene, struțul poate alerga foarte repede, dar articulațiile genunchilor fac aproape imposibilă mișcarea înapoi. La fel se întâmplă la cangur, care împreună cu struțul sunt simbolurile Australiei, o națiune ce merge mereu înainte.

Kiwi

Pasăre nocturnă, kiwi nu are nevoie de vedere. În plus, nu are cu adevărat un prădător și găsește mâncarea destul de ușor, grație simțului mirosului foarte dezvoltat. Cercetătorii au descoperit chiar că aceste păsări mici văd din ce în ce mai puțin. De unde ipoteza că specia va deveni oarbă.

Ornitorincul

Când ornitorincul înoată, își deschide nările și își închide ochii și urechile, de fapt mici orificii, aflate  în spatele ciocului. Sub apă, se ghidează datorită maxilarului gri-albastru care arată ca un cioc, fiind mai presus de toate un organ senzorial. Foarte interesantă este descoperirea oamenilor de știință din 2010 care se referă la laptele de ornitoric ce ar putea ajuta în lupta împotriva rezistenței la antibiotic.

Hipopotamul

Pentru că arată un aer calm, nu ne putem imagina că hipopotamul poate fi un animal deosebit de periculos pentru oameni. Cu toate acestea, animalul are canini de 50 de centimetri lungime și este foarte posesiv pe teritoriul său. Nimeni nu este sfătuit să se apropie prea mult de el, fiindcă hipopotamul nu va ezita să “taxeze” pe oricine.

Se estimează că animalul ar ucide o sută de oameni pe an, făcându-l cel mai ucigător mamifer. În comparație, rechinul care are o reputație mult mai mică, va fi fost cauza morții a doar 44 de persoane între 2005 și 2014. Se pare că mamiferul cel mai ucigător pentru oameni nu este hipopotamul, ci câinele, ce “poartă un virus fatal, rabia sau turbarea, virus ce poate fi prevenit prin vaccinuri, însă tot provoacă moartea a 35.000 de oameni pe an, dintre care 99% pot fi atribuite unei infecții cauzate de câini”, conform Digi Animal World. Ceea ce pare mai aproape de adevăr, având în vedere că este unul dintre animalele pe care le vedem cel mai mult.

Urmăriți Impact.ro și pe