Klaus Iohannis a transmis un mesaj în cadrul Transforming Education Summit, organizat la New York, SUA, în marja celei de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Acesta a spus că România se angajează să își adapteze sistemul de învățământ la nevoile actuale și emergente.
Klaus Iohannis a spus că pe măsură ce impactul pandemiei de COVID-19 se atenuează, lăsând loc unor noi și dificile provocări globale, trebuie să se ia decizii asupra politicilor care sunt necesare „pentru a vindeca lumea”. Eforturile din aceste zile ar trebui să deschidă calea pentru o guvernanță mai bună, la nivel global.
Summitul de la New York se concentrează pe tema educației, pe toate componentele sale, iar Klaus Iohannis a afirmat că România se angajează să își adapteze sistemul de învățământ la nevoile actuale și emergente.
„Suntem în etapa de implementare a unui demers substanțial de reformă, bazat pe rezultatele unei ample consultări intitulate „România Educată”. Peste 10.000 de cetățeni au fost implicați activ, această consultare devenind cel mai incluziv proces de creionare a politicilor din domeniu și generând viziunea pentru educația românească la orizontul anului 2030”, a spus Klaus Iohannis, la summitul din SUA, potrivit presidency.ro.
De asemenea, președintele României a afirmat că în cadrul acestui summit România a evidențiat tema procesului de predare și a carierei didactice.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Profesorii sunt inima educației. Ca parte a reformelor recente, România s-a angajat să le asigure profesorilor din societatea noastră o pregătire inițială și continuă adecvată, salarii motivante și un statut profesional înalt. De asemenea, facem eforturi să oferim profesorilor o mai mare autonomie în organizarea activităților școlare”, a mai spus Klaus Iohannis.
Președintele României a mai spus că în ultimul an, în România s-a inițiat un proces de reflecție asupra educației privind schimbările climatice și dezvoltarea durabilă, în timp ce rolul profesorilor rămâne însă esențial pentru ca toți copiii să dobândescî competențele necesare pentru a proteja resursele și frumusețea planetei noastre.