Mesajul transmis de Donald Trump pentru noul rege al Marii Britanii. Fostul președinte al Americii, cuvinte de laudă la adresa lui Charles al III-lea

Ana Anitoiu 09.09.2022, 07:59
Mesajul transmis de Donald Trump pentru noul rege al Marii Britanii. Fostul președinte al Americii, cuvinte de laudă la adresa lui Charles al III-lea

Donald Trump a transmis un mesaj pentru noul rege al Marii Britanii, după ce a fost anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a. Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii a avut cuvinte de laudă la adresa lui Charles al III-lea.

Ce mesaj a transmis Donald Trump

Donald Trump a scris pe rețelele sociale că a ajuns să-l cunoască bine pe Regele Charles al III-lea și că este de părere că acesta va fi un monarh „mare și minunat”.

„El iubeşte mult Regatul Unit şi tot ceea ce reprezintă acesta pentru lume. Se va dovedi a fi o inspiraţie pentru toată lumea. Regina Elisabeta a fost şi va fi de sus foarte mândră de regele Charles al III-lea”, a adăugat fostul preşedinte american.

Mesajul transmis de Donald Trump pentru noul rege al Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a

Donald Trump, despre regina Elisabeta a II-a

De asemenea, în timp ce ocupa funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a spus că este un „fan extraordinar” al Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Donald Trump a spus că suverana nu a făcut niciodată vreo greșeală.

„Domnia istorică şi remarcabilă a Reginei Elisabeta a lăsat o imensă moştenire de pace şi prosperitate pentru Marea Britanie. Conducerea ei şi diplomaţia de durată au asigurat şi avansat alianţe cu Statele Unite şi ţări din întreaga lume”, a transmis Donald Trump.

„Eu și Melania vom prețui mereu timpul petrecut împreună cu Regina și nu vom uita niciodată prietenia generoasă a Majestății Sale, marea ei înțelepciune și minunatul simț al umorului. Ce doamnă măreață și minunată era – nimeni nu era ca ea!”, a adăugat Trump, după vestea decesului suveranei.

Fostul președinte american a avut o întâlnire cu regina Elisabeta a II-a în anul 2019, în timpul unei vizite de stat. Donald Trump a spus ulterior că el și suverana au avut o „chimie bună”. Anterior, în anul 2005, fostul lider de la Casa Albă s-a întâlnit cu prințul Charles la Muzeul de Artă Modernă, în timpul călătoriei sale de opt zile în Statele Unite ale Americii.

Joe Biden, mesaj după decesul Reginei Elisabeta a II-a

La rândul său, actualul lider al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a transmis un mesaj, după ce Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. De-a lungul vieții sale, suverana s-a întâlnit cu 14 preşedinţi americani. Pe Biden l-a întâlnit anul trecut.

„Ne-a fermecat cu spiritul ei, ne-a emoţionat cu bunătatea ei şi ne-a împărtăşit cu generozitate înţelepciunea ei. A fost mai mult decât un monarh. Ea a definit o epocă.

Într-o lume în continuă schimbare, ea a fost o prezenţă stabilizatoare şi o sursă de confort şi mândrie pentru generaţii de britanici, inclusiv pentru mulţi dintre cei care nu şi-au cunoscut ţara fără ea”, a transmis Joe Biden.

Președintele american a mai transmis că Regina Elisabeta a II-a a fost o femeie de stat de o demnitate şi o constanţă de neegalat, care a aprofundat alianţa fundamentală dintre Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii. Joe Biden a precizat că așteaptă să continue o prietenie strânsă cu Regele Charles al III-lea şi Regina Consoartă, Camilla.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...