Mesajul lui Vladimir Putin pentru locuitorii Ucrainei face înconjurul lumii: „Să aibă un viitor paşnic şi drept”

Badea Violeta 08.05.2022, 16:49
Mesajul lui Vladimir Putin pentru locuitorii Ucrainei face înconjurul lumii: „Să aibă un viitor paşnic şi drept”

Parada militară din Piața Roșie din Moscova va avea loc pe data de 9 mai. Aceasta marchează victoria asupra Germaniei naziste în 1945. Sub conducerea lui Vladimir Putin însă, Ziua Victoriei a devenit o demonstrație de forță a trupelor și a echipamentelor militare. Înainte de marele eveniment, liderul de la Kremlin a ținut să le transmită un mesaj locuitorilor Ucrainei. Cuvintele lui au şocat o lume întreagă!

Vladimir Putin le-a transmis un mesaj uluitor ucrainenilor

Vladimir Putin le-a transmis astăzi, 8 mai, cu ocazia „Zilei Victoriei”, un mesaj incredibil cetățenilor ucraineni. Liderul de la Kremlin i-a sfătuit pe aceștia să se împotrivească renașterii fascismului. De asemenea, președintele rus le-a urat veteranilor de război sănătate și veselie, dar și „pace și prosperitate tuturor cetățenilor ucraineni”.

„Dragi veterani! Dragi prieteni! Vă felicit din toată inima cu ocazia Zilei Victoriei, marea noastră sărbătoare comună. În această zi glorioasă, ne plecăm capul în fața amintirii strălucitoare a compatrioților noștri care au luptat umăr la umăr împotriva invadatorilor fasciști pe front și în formațiunile de partizani și au apărat patria și întreaga lume de aservire cu prețul unor victime uriașe și privațiuni.

Datoria noastră este să păstrăm adevărul despre evenimentele cruciale ale istoriei comune, să contracarăm orice tentativă de a instiga conflicte interetnice și ideologie fascistă.

Sunt convins că popoarele Rusiei și Ucrainei ar trebui să păzească și să-și amintească cu sfințenie tradițiile prieteniei frățești și sprijinul reciproc lăsat moștenire de părinții și bunicii noștri, care ne-a ajutat să obținem împreună glorioasa Victorie”, a spus Vladimir Putin, citat de Agenția rusă de presă TASS.

Ce mesaj a transmis Vladimir Putin
Ce mesaj a transmis Vladimir Putin

De ce Ziua Victoriei din 9 mai este atât de importantă pentru președintele rus

De când se află Vladimir Putin la putere, Ziua Victoriei a căpătat o altă semnificație pentru Rusia. Acest eveniment a devenit o demonstrație de forță a trupelor și a echipamentelor militare, precum și o ocazie ca poporul rus să-și amintească de sacrificiile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La vremea aceea, douăzeci și șapte de milioane de cetățeni sovietici au murit, de departe cea mai mare pierdere a unei țări, în ceea ce rușii numesc Marele Război Patriotic.

Anul acesta, evenimentul a căpătat o semnificație aparte. Departe de a elibera Europa, Rusia a purtat luni întregi de război împotriva vecinului său, Ucraina, și este lipsită de orice formă reală de victorie militară pe care să o poată sărbători.

Regimentele care au jucat un rol-cheie în război vor defila în fața comandanților și a președintelui, al cărui discurs va răsuna în Piața Roșie și va fi analizat cu atenție pentru a afla la ce să ne așteptăm în continuare. Liderul Rusiei folosește adesea acest moment pentru a trimite mesaje de intenție.

Parada de Ziua Victoriei a fost marcată ocazional în epoca sovietică și reînviată de președintele Boris Elțîn pentru cea de-a 50-a aniversare din 1995, dar Vladimir Putin a fost cel care, în 2008, a făcut din ea un eveniment anual cu echipament militar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...