Mesajul important al Gabrielei Firea pentru bucureșteni. Măsura anunțată pentru fluidizarea traficului

Madlen Moraru 21.06.2020, 17:39
Mesajul important al Gabrielei Firea pentru bucureșteni. Măsura anunțată pentru fluidizarea traficului

Gabriela Firea le-a transmis bucureștenilor un mesaj cât se poate de important. Anunțul a venit în acest weekend, pe contul de Facebook deținut de edilul Capitalei. Vestea e una care îi vizează pe șoferii din acest oraș, legată de măsurile ce vor fi implementate pentru fluidizarea traficului rutier.

Mesajul important al Gabrielei Firea pentru bucureșteni

Gabriela Firea a transmis cum își dorește fluidizarea pentru traficul din Capitală. În acest sens se vor pune în practică măsuri suplimentare, ce îi vizează pe șoferii din București. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva ore, în mediul online, pe pagina oficială de Facebook a Gabrielei Firea. Edilul intenționează să introducă benzile unice, fiind vorba de cele destinate circulației STB, un proiect la care s-a și renunțat, în anul 2017.

Mesajul important al Gabrielei Firea pentru bucureșteni. Măsura anunțată pentru fluidizarea traficului
Gabriela Firea a anunțat cum va fi fluidizat traficul din București

Gabriela Firea a mai anunțat că toate mijloacele de transport au fost dezinfectate, pentru siguranța călătorilor. De asemenea, sunt respectate măsurile impuse pentru evitarea infecției cu noul virus și în stațiile de transport în comun.

Ce măsură a anunțat pentru fluidizarea traficului

”Curățenie și dezinfecție în mijloacele de transport în comun. Se face în fiecare zi dar, în weekend, cu atât mai mult. Investițiile în transportul public se văd cu ochiul liber: 400 de autobuze noi, Euro 6, circula prin București. De luna aceasta vin și cele 130 autobuze hybrid Mercedes. Am semnat contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze. Vineri s-au deschis ofertele pentru cele 100 de autobuze electrice. Și.. așteptăm să vedem ce se întâmplă cu cele 100 de tramvaie. Contestațiile ne-au mâncat ani din viață.

Toate stațiile de autobuz și refugiile de tramvai intră în proces de înnoire. Și, foarte important, de luna aceasta avem, în sfârșit, bandă unică. Ne-am zbătut doi ani pentru a modifica prevederile legislative, astfel încât autobuzul să poată circula pe linia de tramvai.

Rezultatul în fluidizarea traficului va fi unul vizibil. Am văzut această metodă în multe capitale europene cu efecte imediate pentru fluența traficului. Amintesc faptul că, la venirea mea la Primărie, în trafic erau doar 600 mijloace de transport în comun și o aglomerație de nedescris. Acum avem 1 800 de autobuze, tramvaie si troleibuze pe teren, atât în București, cât și în județul Ilfov”, a anunțat Gabriela Firea, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe