Mesaje și urări de Sfânta Sofia 2022. Cele mai frumoase gânduri pentru persoanele care își serbează onomastica

Emanuela Pană 17.09.2022, 07:00

Mesaje și urări de Sfânta Sofia, ocrotitoarea mamelor și a fetelor. Sfânta Sofia este sărbătorită anual pe data de 17 septembrie, atât de credincioșii ortodocși, cât și de cei catolici. Întrucât multe românce îi poartă numele, data de 17 septembrie este o zi specială pentru numeroase persoane. În continuare, am pregătit pentru tine o selecție cu cele mai frumoase mesaje de la mulți ani de Sfânta Sofia 2022, perfecte pentru a-ți transmite gândurile bune.

Mesaje și urări de Sfânta Sofia 2022. Gânduri frumoase pentru sărbătoriți 

Sfânta Muceniță Sofia și fiicele ei, Pistis, Elpis și Agapis sunt sărbătorite an de an de Biserica Ortodoxă și cea Catolică pe data de 17 septembrie. Sărbătoarea închinată Sfintei Sofia, considerată ocrotitoarea mamelor și a fetelor, se numără printre primele din noul an bisericesc, început la 1 septembrie.

Sfânta Sofia și cele trei fiice ale ei, ale căror nume simbolizează marile virtuți creștine: Pistis – credinţă, Elpis – speranță sau nădejde şi Agapis – dragoste, au trăit în vremea împăratului păgân Adrian, care a domnit în Italia, între anii 117 și 138. Întrucât la acea vreme creștinii erau persecutați, Sofia și fiicele sale au avut mult de suferit. Tot ce au pătimit le-a adus însă mucenicia.

Care este semnificația numelui Sofia?

Sofia era o femeie de o înțelepciune rară, după cum o sugerează și numele. În traducere din greacă, Sofia înseamnă înțelepciune. Fiind o femeie extrem de chibzuită, după moartea soțului ei aceasta a rămas singură, trăind în rugăciune și milostenie.

Sfânta Sofia și-a dedicat viața fiicelor ei, pe care le-a crescut cu multă dragoste, educându-le în spiritul vieții creștine. Le-a fost un model de viețuire creștină, astfel că, la maturitate, fetele erau pline de înțelepciune dumnezeiască. Fiind extrem de plăcute, acestea erau curtate de nume importante și chiar de fețe împărătești.

Din invidie, Antioh, prefectul provinciei, un om cu o inimă neagră, le-a denunțat împăratului pe motiv că fetele sunt creștine. Auzind acestea, împăratul, păgân, le-a ordonat să se lepede de Dumnezeu și să aducă jertfă zeiței Artemis. Pentru că au refuzat, Adrian a poruncit ca fiicele Sofiei să fie omorâte. Când au fost martirizate, în anul 137, fetele aveau 9 ani, 10 ani, respectiv 12 ani.

Mesaje și urări de Sfânta Sofia 2022

Sofia, un nume de origine gracă, este folosit acum de toate popoarele europene, derivatele sale fiind: Sofian, Sofianu, dar și Sofiana, Sofie, Sofița, Sofi, Sofiica, Sohiia sau Fița. Prin urmare, dacă ai rude, prieteni, cunoștințe care poartă acest nume, urează-le un călduros „La mulți ani!“, pentru că pe 17 septembrie își sărbătoresc onomastica.

Fă-le ziua mai frumoasă sărbătoriților, cu aceste mesaje de La Mulți Ani:

1. Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! La mulți ani, Sofia!

2. La mulți ani, Sofia! Sfântul pe care îl reprezinți să te călăuzească mereu, să-ți dea un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire.

3. La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți doresc să ți se îndeplinească toate dorințele!

4. De Sfânta Sofia, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea și dragostea izvorâte dintr-o inimă mare. La mulți ani!

5. Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur și gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume!

6. Sofia! Da, tu! Ești dată în urmărire de către gașca de prieteni, căci azi e ziua ta și toţi vor să îți ureze şi să te îmbrăţişeze! Mă alătur și eu lor, sperând că te vom găsi, dar până una-alta, îți zic acum: La mulți ani!

7. Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasă din tot anul, căci este ziua ta! La mulți ani, iubito!

8. Fie ca în această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani!

9. Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului un sincer „La mulți ani!“.

10. Draga mea, Sofia. Sper să rămâi mereu un spirit tânăr și plin de viață, să fim mereu împreuna și să nu uităm niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani!

11. La mulți ani Sofia! Să te bucuri de viață, de zâmbete, de tot ce e frumos.

12. Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

13. Să ai o zi frumoasă şi să te bucuri de numele pe care îl porţi. Să fii fericită, iubită și bucuroasă. La mulţi ani de Sfânta Sofia!

14. La mulţi ani de Sfânta Sofia! Să ai pace, belşug şi sănătate!

15. Gândurile mele şi dragostea pe care ţi-o port sunt alături de tine! La mulţi ani, Sofia!

16. Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie!

17. La mulţi ani! Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare!

18. O sărbătorim pe Sfânta Muceniță Sofia şi te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blânda, bună şi drăguţă cu toţi cei din jurul tău!

19. De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Sofia!

20. Dragă prietenă/prietene, pregăteşte băutura, că venim să te urăm, este ziua ta de nume, şi la greu nu te lăsăm. La mulţi ani cu sănătate, bucurie şi de toate!

Rugăciune către Sfânta Sofia

Potrivit învățăturilor bisericești, rugăciunea către Sfânta Sofia și fiicele ei, Pistis, Elpis şi Agapis, ajută la vreme de necaz, fiindu-le de folos mai ales mamelor de fete, fiicelor aflate în impas, dar și mamelor care au nevoie de ajutor.

Mesaje si urari de Sfanta Sofia
Rugaciune catre Sfanta Sofia si cele trei fiice ale ei

„Pe voi, Sfintelor Muceniţe Elpis, Pistis şi Agapis, vă slăvim, vă mărim şi vă fericim, dimpreună şi pe înţeleapta voastră maică Sofia, căreia ne închinăm, că s-a arătat chip al grijii de Dumnezeu înţelepţite. Roagă-L, Sfântă Elpis, pe Făcătorul celor văzute şi al celor nevăzute, ca să ne dăruiască nouă credinţă tare, nesmintită şi nestricată. Mijloceşte, Sfântă Pistis, înaintea Domnului Iisus pentru noi, păcătoşii, ca să nu depărteze de la noi nădejdea în bunătăţile Sale, ci să ne izbăvească din tot necazul şi nevoia.

Povesteşte-I, Sfântă Agapis, Duhului adevărului, Mângâietorului, necazurile şi întristările noastre, ca să trimită de Sus sufletelor noastre dulceaţa cea cerească. Ajutaţi-ne, dar, în nevoile noastre, Sfintelor Muceniţe, şi dimpreună cu înţeleapta voastră maică Sofia, rugaţi-vă Împăratului împăraţilor şi Domnului domnilor ca să-i păzească pe (numele) sub acoperământul Său, ca împreună cu voi şi cu toţi Sfinţii să preaînălţăm şi să preaslăvim preasfântul şi de mare cuviinţă numele Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh Dumnezeu, Stăpânului Celui mai înainte de veci, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!“.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...