Mesaje și urări de 8 Martie 2023. Felicitări frumoase și deosebite de Ziua Femeii

Emanuela Pană 07.03.2023, 17:00
Mesaje și urări de 8 Martie 2023. Felicitări frumoase și deosebite de Ziua Femeii

Cele mai gingașe, atente și grijulii ființe de pe pământ sunt sărbătorite an de an la data de 8 martie. Mame, bunici, soții, soacre, iubite, prietene sau colege, toate doamnele minunate din viața noastră merită să se bucure astăzi, și în toate celelalte zile din calendar, de admirație, respect și multă iubire. În acest sens, am întocmit pentru voi o listă cu cele mai deosebite mesaje și urări de 8 Martie 2023.  

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii  

Ziua Femeii este celebrată în fiecare an pe 8 martie, această dată fiind adoptată printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU în 1977, cu scopul de a sărbători realizările economice, culturale și sociale ale femeilor din întreaga lume.  

Istoria acestei zile este strâns legată de lupta pentru drepturile civile, sărbătoarea de 8 Martie fiind percepută mult timp drept un moment în care erau afirmate drepturile sociale şi politice ale femeilor, dar şi progresele făcute în ceea ce le priveşte. 

Deși în prezent este o zi de bucurie pentru toate femeile, acestea primind flori și diferite cadouri, Ziua Internațională a Femeii, marcată pe 8 martie, a fost, la începuturi, o expresie a dorinței femeilor muncitoare de a dobândi anumite drepturi.  

De-a lungul timpului, însă, această zi a devenit un prilej de sărbătorire a feminității, indiferent de rasă și/sau religie. Astfel, românii sărbătoresc Ziua Femeii și, implicit, Ziua Mamei în fiecare an pe 8 martie, iar ce dar mai frumos îi poți oferi mamei tale dacă nu câteva cuvinte din inimă? 

Citește și: 8 Martie: ce flori să nu oferi femeilor din viaţa ta în această zi?

Mesaje și urări de 8 Martie 2023 

Vrei să-ți mărturisești iubirea și atașamentul față de ființa care ți-a dat viață, care te-a crescut și te-a ajutat să devii persoana care ești astăzi, însă nu găsești cuvintele potrivite pentru a defini sentimentele pe care le ai? Iată mai jos câteva sugestii de mesaje, urări și felicitări din care te poți inspira pentru a compune cel mai frumos text de Ziua Femeii 2023.  

• O mamă atât de minunată ca tine merită ca fiecare zi să fie 8 martie! La mulţi ani, mămico! 

• La mulţi ani, mamă! Eşti minunată şi vreau să împart cu tine ce am mai de preţ. Te iubesc! 

• Dragă mamă, de ziua mămicilor eu îţi urez multă sănătate şi să te bucuri de toţi cei ce te înconjoară! La mulţi ani! 

• Mama – cel dintâi cuvânt, cel mai dulce zâmbet, cel mai sincer suflet, cel din urma vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mândră floare, cea mai scumpă carte. La mulți ani, mămico! 

• La mulți ani, mămica mea tânără și frumoasă! Îți doresc cât mai multe clipe minunate și memorabile, o viață frumoasă ca-n poveste. Să ai parte de susținere, atenție și iubire. Fie ca dispoziția bună să nu te părăsească niciodată. Te iubesc! 

• Ziua de 8 Martie îmi oferă prilejul potrivit pentru a-ți spune cât de mult însemni pentru mine. Vreau să-ți mulțumesc pentru tot ceea ce am învățat de la tine: cum să dăruiesc necondiționat, cum să am încrede în mine. Tu ai fost cea care m-a iubit fară a cere nimic în schimb, tu ești cea care mi-a oferit sprijin și încurajări când aveam nevoie, tu ai fost mereu alături de mine când viața părea împotriva mea. Te iubesc, mămica mea! 

• Îţi mulțumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La mulţi ani, mami! 

• Fiecare mamă are ceva special, dar parcă tu ești cea mai cea, pentru că ești mama mea. Să nu uiți că te iubesc și să mă ierți că mai greșesc. La mulți ani, mamă! 

• Draga mea mamă! La mulți ani, felicitări! Mulțumesc cerului pentru oportunitatea de a fi alături de tine și de a-ți simți grija cu care ne-ai înconjurat încă din copilărie. Îți doresc o bătrânețe liniștită, fără boli și tristețe. 

• Pentru căldura și confortul cu care ne-ai umplut casa, pentru mângâierea atingerii mâinilor tale calde, pentru înțelegerea din ochi – îți dorim să simți mereu admirația, recunoștința și dragostea noastră! La mulți ani, mamă! 

• Precum sunt florile gingașe, soarele luminos, apele limpezi și izvoarele cristaline, așa să rămâi și tu, mămică dragă, bună, înțeleaptă și frumoasă! La mulți ani! 

• Mama – lacrima târzie, veșnică icoană, înger de-nălțare, candelă aprinsă! Candelă a vieții, care nu se stinge, care luminează și pe veci veghează! 

• Mamă, astăzi soarele strălucește cu drag pentru tine, toate cuvintele plăcute și călduroase sunt adresate numai ție și toate zâmbetele și privirile admirative sunt ale tale! 

• Unei singure fiinţe din viaţa mea îi datorez tot ceea ce eu am şi ceea ce sunt azi. Ea mi-a dat naştere, m-a crescut şi m-a învăţat să iubesc. Nu există cuvinte care să o descrie! Te iubesc, mama! La mulţi ani! 

• Îţi urez o zi a femeii în care să te bucuri de fiecare rază de soare, de fiecare pată de verdeaţă şi… de dragostea mea necondiţionată. La mulţi ani, mamă! 

• Te port oriunde în gândurile mele şi te simt chiar dacă eşti departe de mine! De 8 martie îţi urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire şi toată dragostea prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri! 

• Un gând mărunt pentru iubirea imensă pe care ţi-o port. La mulţi ani, mama! 

• Tu, mămico dragă, ne îndrumi paşii şi ne sprijini să mergem pe drumul drept. Noi îţi multumim şi te iubim. La mulți ani! 

• Mami, te iubesc! Pentru mine eşti unică, eşti primăvara mea însorită. La mulţi ani! 

• Draga mea mămică, o primăvară caldă să fie în sufletul tău. Îţi mulţumesc că ai avut grijă de mine cu atâta atenţie. Te iubesc din tot sufletul! Cu drag, copilul tău! 

• Toate astea nu ar fi însemnat nimic dacă nu ai fi fost alături de mine. Tu eşti cea care mi-a transformat zilele într-o primăvară, tu eşti cea care atunci când mi-a fost rău ai fost alături de mine şi m-ai încurajat, tu eşti cea care când mi-a fost bine m-ai încurajat să merg spre mai bine. La mulți ani! 

• La multi ani, mămică mea! Să fi fericită și să te iubeacă toată lumea cum o face puiul tău! 

Vezi și: Ziua Femeii: ce să faci de 8 Martie ca să ai noroc tot anul?

Cele mai frumoase felicitări de 8 martie 

De 8 martie 2023 nu există bărbat care să nu transmită felicitări și urări cu ocazia Zilei Femeii. Cele mai frumoase mesaje pentru mamă, soție, iubită, etc. sunt și vor rămâne mereu cele venite din suflet. Dar, pentru că se întâmplă să nu ai mereu inspirație, îți venim în ajutor cu o mulțime de mesaje frumoase de 8 martie pentru persoanele dragi din viața ta.

Mesaje si urari de 8 Martie 2023
Cele mai frumoase mesaje si urari de 8 Martie 2023

• Fie ca ziua de 8 Martie să-ţi aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ. La mulţi ani, draga mea! 

• Îţi doresc ca aceste zile de primăvară şi răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi mai pur, mai sincer și mai curat. Te iubesc!  

• Fie ca primăvară iubirii să îți inunde sufletul cu bucuria și parfumul tuturor florilor sale. Îți doresc un 8 Martie cât mai frumos! 

• Ziua de azi să fie un prilej de bucurie pentru noi toate, să simţim mai puţin apăsarea grijilor şi să ne umplem gândurile şi sufletul de căldura primăverii. La mulţi ani tuturor femeilor! 

• 1.000 de flori şi tot atâtea gânduri bune pentru o persoană deosebită. Vă doresc o zi specială, la fel ca dumneavoastră. La mulţi ani de 8 Martie! 

• La mulţi ani pentru o femeie de nota 10! Să nu te schimbi niciodată! 

• Mi-ai adus bucuria de a avea două mame. Îți mulțumesc pentru că m-ai primit și adoptat cu atâta căldură, bucurie și mândrie. La mulți ani de 8 Martie, mamă soacră! 

• Felicitări cu ocazia zilei de 8 martie, scumpă soacră! Fie ca această zi minunată de primăvară să-ți rămână în amintire. Să să ai parte de multă atenție, iubire, fericire, sănătate și doar lacrimi de fericire! 

• M-am gândit să-ţi mulţumesc pentru darurile minunate pe care mi le-ai făcut de-a lungul timpului şi am ales această comoară în care am închis toată dragostea mea pentru tine şi o rază de soare din primăvara asta frumoasă. Te iubesc, mama! 

• Pentru o ființa unică și minunată care îmi luminează viața cu un singur surâs! Soarta să-ți dăruiască un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și fericire! La muți ani, mama mea dragă! 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...