Mesaje de Sfântul Luca. Cele mai frumoase urări pentru cei care își serbează onomastica

Cazacu Alexandru 18.10.2022, 08:00
Mesaje de Sfântul Luca. Cele mai frumoase urări pentru cei care își serbează onomastica

În fiecare an, la data de 18 octombrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol și Evanghelist Luca. Cu această ocazie, românii care poartă numele Sfântului își serbează ziua numelui. În acest context, noi v-am pregătit o serie de mesaje de Sfântul Luca. Iată unele dintre cele mai frumoase urări pentru cei care își sărbătoresc onomastica pe 18 octombrie.

Mesaje de Sfântul Luca. Cele mai deosebite urări pentru cei dragi de ziua numelui

Pe 18 octombrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Luca. Acesta este considerat a fi cel mai iubit dintre discipolii lui Iisus Hristos și, după cum bine știm, unul dintre cei patru evangheliști.

În această zi de sărbătoare, cei care poartă numele Sfântului Luca își serbează onomastica. Dacă și tu ai rude sau prieteni care poartă acest nume, în rândurile următoare vei găsi unele dintre cele mai frumoase mesaje de Sfântul Luca. Iată care sunt cele mai frumoase urări pentru cei ce își serbează ziua numelui pe 18 octombrie.

Mesaje de Sfântul Luca

  • Sfântul Luca, cel al cărui nume îl porți să îți călăuzească pașii, să îți aducă numai fericire în suflet și să te ocrotească întotdeauna. La Mulți Ani de ziua numelui!
  • La Mulți Ani Luca! De ziua numelui îți doresc multă sănătate, fericire și împlinirea tuturor dorințelor. Fie ca Sfântul pe care îl reprezinți să îți lumineze calea și să vegheze asupra ta!
  • Această zi este una specială pentru tine, așa că eu îți doresc un sincer La Mulți Ani, Luca!
  • De ziua numelui, eu mă alătur celor ce îți urează La Mulți Ani. Fie ca Sfântul Luca să te călăuzească în viață și să îți aducă numai bucurii și multă sănătate!
  • Din adâncul sufletului meu îți doresc multă sănătate, fericire și multă iubire. Îți mulțumesc că exiști în viața mea și îți urez un sincer La Mulți Ani de ziua numelui!
  • Luca, de ziua numelui tău îți urez tot binele din lume. Să ai parte doar de momente cu bucurie și să rămâi cu amintiri plăcute! Un călduros și sincer La Mulți Ani!
  • Luca, La Mulți Ani de ziua numelui tău! Îți doresc o zi superbă și un an plin de realizări și bucurii!
  • Ziua onomastică să îți fie luminoasă și plină de bucurii. Sunt foarte fericit că te am aproape și mă bucur că Sfântul Luca mi te-a scos în cale. La Mulți Ani, Luca!
  • Urări calde și un sincer La Mulți ani de ziua numelui! Sfântul al cărui nume îl porți să te aibă în pază. Îți doresc tot binele din lume!
  • La Mulți Ani de Sfântul Luca! Cele mai sincere urări și cele mai frumoase gânduri pentru o zi minunată și o viață plină de împliniri!
Mesaje de Sfântul Luca
Mesaje de Sfântul Luca. Urări frumoase pentru cei care își serbează onomastica pe 18 octombrie

Rugăciune de Sfântul Luca

Ei bine, aceasta a fost lista noastră cu mesaje de Sfântul Luca, iar în continuare poți găsi și o rugăciune frumoasă pe care să o rostești pe 18 octombrie. Se spune că rugăciunile închinate Sf. Apostol și Evanghelist Luca sunt făcătoare de minuni și că au puterea de a vindeca boli grave.  Iată cum sună rugăciunea către Sfântul Luca:

„Prin tine, Sfinte Apostol și Evanghelist Luca, mărturisim Preabunului Dumnezeu, că nimic bun nu am făcut din ce s-a poruncit și nimic bun nu se află în noi, fără numai o scânteie de nădejde.

Dar precum la înmulțirea pâinilor, prin Sfinții Ucenici a dat Domnul Hristos hrană poporului, îndrăznesc a nădăjdui, că prin mijlocirea ta, Sfinte Luca, să-mi dea Stăpânul milele Sale cele bogate spre reanimarea sufletului meu sufocat de grele păcate.

Roagă-L pe Preabunul Dumnezeu, ca un Preaiubitor de oameni să le ierte toate păcatele rudeniilor mele, prietenilor, cunoscuților și necunoscuților, care vor fi căzut în păcate doar de ei și de Domnul știute. Pe toți să ne lumineze Domnul Hristos și să ne dăruiască pocăință statornică și deplină.

Iarăși te rog, Sfinte Luca, roagă-te Domnului și pentru sufletele adormiților robilor Săi de aici și pretutindenea, de acum și din toate timpurile; să-i miluiască cu mila Sa cea bogată și păcatele, de vor fi avut, să nu le socotească.

Încă iarăși te rog, Sfinte Luca, mai roagă-L pe milostivul Dumnezeu ca în minutul de la marginea vieții mele, să Se milostivească și să-mi trimită pe dumnezeiescul Său înger, să-mi ia cu pace sufletul pe care făgăduiesc să-l dau în mâinile Domnului, căruia se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea; Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...