Mesajul bizar apărut într-o piață din România: „52 de fecioare sau orașul arde”

Claudiu Surmei 02.04.2019, 14:48
Mesajul bizar apărut într-o piață din România: „52 de fecioare sau orașul arde”

Un mesaj misterios, scris cu litere runice, a apărut, luni, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe. Autoritățile au făcut apel la cetățeni pentru a descifra mesajul, care s-a dovedit a fi unul bizar: „În 48 de ore pe malul lacului Retyi sunt 52 de fecioare sau arde oraşul.”

Mesajul a fost scris cu litere runice de culoare roșie pe o suprafață de câțiva zeci de metri pătrați, în Piața Centrală a orașului și a atras imediat interesul localnicilor, care s-au oferit să ajute autoritățile să îl descifreze.

„Multe mesaje cu interpretarea textului apărut luni dimineaţă în Piaţa Centrală Gheorghe au fost trimise pe adresa de e-mail pusă la dispoziţie de organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe. Mesajul a fost mediatizat şi de presa locală şi nu numai, astfel că foarte multe comentarii au apărut mai ales în mediul online despre acest mesaj misterios”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții Primăriei din Sfântu Gheorghe.

Ce reprezintă mesajul bizar scris în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe

„Ne-am gândit că poate fi un banc de 1 aprilie, că cineva încearcă să ne joace o festă, dar, totuşi, pentru mai multă siguranţă ne-am gândit că e bine să aflăm ce scrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Zilelor Sfântu Gheorghe, Erdely Andras.


FOTO: Facebook Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

În cele din urmă, autoritățile au reușit să descifreze mesajul cu ajutorul cetățenilor. Având în vedere că mesajul este unul bizar, urmează să se analizeze dacă a fost vorba despre o farsă de 1 aprilie sau dacă cineva a avut de transmis un mesaj codificat.

„Traducerea mesajului este următoarea: În 48 de ore pe malul lacului Retyi sunt 52 de fecioare sau arde oraşul, scris în litere din alfabetul runic, unii oameni recunoscând acest citat din legenda Sfântului Gheorghe. Presupunerea este confirmată şi de un grup internaţional de experţi abordat de organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe. Aceştia spun că mesajul este tipic balaurului, care era recunoscut că poate vorbi toate limbile, dar niciuna dintre ele în mod corect – conform înregistrărilor antice”, se arată în comunicatul autorităților.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe