Membrii unei familii din Alba au trăit şocul vieţii lor când au văzut factura la curent. Suma uriaşă pe care o au de plată

Ana Anitoiu, Diana Dumitrache 30.08.2021, 10:04
Membrii unei familii din Alba au trăit şocul vieţii lor când au văzut factura la curent. Suma uriaşă pe care o au de plată

Membrii unei familii din Alba Iulia au trăit şocul vieţii lor în acest weekend, când au văzut factura pe care au primit-o la curent electric. Suma de plată este uriașă și le-ar trebui multe luni de muncă pentru a reuși să o achite.

Ce factură a primit familia din Alba la curent

Ziua de sâmbătă era una ca toate celelalte pentru familia din Alba Iulia, până când unul dintre membrii ei a decis să verifice online factura la curent electric. Când a fost afișată suma, nimănui nu i-a venit să creadă.

După ce s-a frecat bine la ochi, familia din Alba Iulia s-a convins. Suma de plată pentru consumul de curent electric era de peste 27.000 de lei. Ca să achite această factură, un salariu mediu ar trebui să fie dedicat timp de aproximativ opt luni exclusiv acestui scop.

Membrii unei familii din Alba au trait socul vietii lor cand au vazut factura la curent. Suma uriasa pe care o au de plata
Factura la curent primita de familia din Alba Iulia

Reacția familiei din Alba care a primit o factură uriașă la curent

După ce s-au convins că nu au alimentat întregul oraș sau sediul vreunei companii ca să aibă o asemenea factură la curent, familia din Alba Iulia a așteptat să își revină din șoc și a publicat un mesaj pe platforma de socializare Facebook în care a făcut haz de necaz.

”Împreună. De peste 120 de ani… Şi facturile cred ca tot de-atunci se adună. Care este reacţia social acceptată când primeşti o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masă?”, a scris familia din Alba Iulia pe Facebook.

Acum familia speră ca factura la curent să fi fost emisă greșit, iar eroarea să fie reparată de furnizorul de energie electrică, data scadentă fiind 7 septembrie 2021. Cei peste 27.000 de lei au fost atribuiți perioadei de facturare 12 iulie 2021 – 10 august 2021. Modul de stabilire a indexului trecut pe document a fost ”citire index”.

Factură mult mai mare la curent, tot în Alba

Nu este prima dată când în Alba se întâmplă așa ceva. În luna iulie a acestui an, o altă persoană care locuiește într-un apartament a primit o factură la curent în valoare de 207 milioane de lei. Mai exact, de 207.866,32 de lei, pentru perioada de facturare 11 mai și 10 iunie 2021.

Astfel, această sumă de plată o depășește de aproape 3.500 de ori pe cea obișnuită, ce se situează în medie la 60 de lei pe lună. De altfel, nici de penalizări n-a putut fi vorba, în contextul în care toate facturile pe ultimele șapte luni de zile au fost plătite.

Potrivit acestei facturi uriașe, consumul înregistrat la apartamentul cu ghinion în perioada menționată a fost de 299.173 KWh, deși consumul mediu lunar la un apartament este de aproximativ 100 KWh.

O altă familie din Alba Iulia a avut parte de o surpriză similară, deși de proporții mai mici. S-a trezit cu 6.000 de lei de plătit pentru curentul electric de la un operator privat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...