Medicul Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarmă pentru români: ”De săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba radical”

Redacția IMPACT 29.03.2020, 12:04
Medicul Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarmă pentru români: ”De săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba radical”

Medicul Adrian Streinu-Cercel trage un semnal de alarmă, cât se poate de radical. Răspândirea noului virus va avea un impact negativ asupra românilor. Din păcate, este realitatea cu care ne confruntăm. De aceea, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală face câteva pronosticuri, care să ne ajute să depășim situația curentă.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarmă: ”De săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba radical”

În următoarea săptămână, lucrurile riscă să se înrăutățească cu mult, la nivel de țară. Cazurile de infecție cu noul virus se vor multiplica, fiind vorba despre un fenomen pe care medicul îl numește „transmitere comunitară”. Adrian Streinu-Cercel a dat un semnal de alarmă despre toate acestea, printr-o intervenție live, pe Facebook. România se află, momentan, în faza de transmitere local-comunitară a noului virus SARS-CoV-2.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarmă ”De săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba radical”. Ce îi așteaptă pe români
Medicul Adrian Streinu-Cercel face pronosticuri sumbre, pentru următoarea săptămână

Ce îi așteaptă pe români?

„Deocamdată vorbim de o transmitere local-comunitară. Peste o săptămână vorbim de transmitere comunitară și lucrurile se vor schimba radical”, a dezvăluit Adrian Streinu-Cercel, cu câteva zile în urmă.

Sâmbătă, pe data de 28 martie, din datele oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul deceselor, din pricina coronavirus, a ajuns la 38. Bilanțul deceselor ar putea deveni unul și mai sumbru. Ultimele trei cazuri fiind semnalate sunt în Ialomița, fiind vorba de trei bărbați. Există și un caz de îmbolnăvire la un tânăr de 39 de ani, dar și un bărbat de 60, respectiv unul de 77 de ani.

De asemenea, în întreaga lume, la ora actuală, duminică, există un bilanț de 30.000 de decese, cauzate de infecția cu noul virus. Datele au fost oferite de Universitatea Johns Hopkins, din SUA. La nivel mondial au fost raportate până acum 665.000 de cazuri. În România există peste 1.400 de cazuri confirmate și cel mai probabil, în săptămâna ce urmează, țara noastră va intra în Scenariul 4.

Cazuri confirmate, pe județe:

  • București – 120 de cazuri
  • Suceava – 94 de cazuri
  • Vâlcea – 42 de cazuri
  • Satu Mare, Botoșani, Gorj – 3 cazuri
  • Călărași, Olt, Prahova, Brăila, Vâlcea, Mehedinți – 2 cazuri
  • Alba, Sălaj, Giugiu – 1 caz, potrivit Digi24.
Urmăriți Impact.ro și pe