Meci de fotbal întrerupt de un elicopter SMURD. Aeronava a aterizat chiar pe stadion VIDEO

Cătălina Burghelea 17.01.2022, 07:40
Meci de fotbal întrerupt de un elicopter SMURD. Aeronava a aterizat chiar pe stadion VIDEO

Un elicopter SMURD a aterizat pe un stadion de fotbal din județul Galați chiar în timpul unui meci. Jucătorii nu s-au speriat, ci s-au retras într-o parte şi au aşteptat ca aeronava să se ridice de la sol. În tot acest timp, sportivii au filmat momentul. Aparatul de zbor venise pentru a prelua o persoană rănită, duminică după-amiază, de pe terenul de fotbal.

Un elicopter SMURD a întrerupt un meci de fotbal, pentru a prelua o persoană rănită

Aterizarea elicopterului SMURD a avut loc duminică, 16 ianuarie, pe stadionul din orașul Berești, județul Galați. Aeronava venise din municipiul Galați în misiune, pentru a transporta o persoană grav rănită în urma unui accident.

Pe stadion, echipa Luceafărul Bereşti juca un meci de fotbal amical, de antrenament, cu Șoimii Foltești, când, la un moment dat, au auzit elicopterul SMURD. Aparatul de zbor a aterizat pe terenul de fotbal unde se desfășura partida de fotbal din Liga a 4-a. Meciul a fost întrerupt în timpul misiunii, dar s-a reluat după plecarea elicopterului.

„Eram pe teren, jucam un meci de pregătire. S-a întrerupt meciul 20 de minute din cauză că a venit elicopterul. A fost un accident în zonă. A aterizat pe teren”, a declarat Tofan Ciprian, jucător Luceafărul, pentru Observator.

Medicii au acordat primul ajutor unui bărbat de 50 de ani, peste care a căzut mai multe bucăţi de beton

Aeronava SMURD a aterizat direct în mijlocul stadionului din oraș. Medicii au preluat un bărbat de 50 de ani, care a avut ghionionul ca, în propria curte, să cadă mai multe bucăţi de beton peste el. Victima s-a ales cu răni la picioare, fiind necesare investigații medicale.

„Din câte am înţeles, este vorba despre un accident al unui domn de la Pleşa peste care a căzut un palet de BCA. Echipa SMURD şi echipa ambulanţei au intervenit foarte repede şi, din câte am înţeles, totul este în regulă acum”, a spus Mihai Bejan, primarul din Bereşti.

Are mai multe fracturi, dar nu-i pun viața în pericol

Potrivit medicilor SAJ Galați, localnicul a suferit politraumatism prin strivire, cu traumatism toracic şi fracturi costale, traumatism abdominal şi fractură de bazin, în cazul său fiind necesară intervenția SMURD.

„Politraumatism prin strivire, cu traumatism toracic şi fracturi costale, traumatism abdominal şi fractură de bazin. Echipajul ambulanţei a preluat pacientul echipajului SMURD de pe elicopter pe stadionul Bereşti, judeţul Galaţi”, a dezvăluit dr. Mihai Polinschi, SAJ Galaţi.

Partida de fotbal a continuat după ce aparatul de zbor s-a ridicat de la sol

După ce gălățeanul a fost preluat de echipajul SMURD și elicopterul s-a ridicat de la sol, meciul dintre Luceafărul Bereşti şi Șoimii Foltești a continuat. Toată operațiunea a durat 20 de minute. În cele din urmă, echipa Luceafărul Bereşti a câştigat cu scorul de 5 la 0.

„Ne-am întrerupt 20 de minute, după care ne-am reluat jocul de pregătire”, a afirmat Tofan Ciprian, jucător Luceafărul.

Victima este internată în spital

Bărbatul de 50 de ani a rămas internat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, însă viaţa lui nu este în pericol. Accidentul s-ar fi produs în momentul în care localnicul încerca să mute bolțarii cu ajutorul unui motostivuitor. Poliția a deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...