INTERVIU EXCLUSIV

Materia de la şcoală la care Aurelian Temișan a fost corigent. „Tata mi-a zis să mă angajez la Electroputere” Interviu EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 21.07.2022, 22:32

Aurelian Temișan s-a numărat în cursul zilei de astăzi, printre laureații Galei Premiilor Anuale ale Revistei „Actualitatea Muzicală” a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Artistul a dezvăluit, cu această ocazie, că în școală n-a fost obișnuit cu premiile, ba mai mult, în clasa a șaptea a rămas corigent la muzică și a fost dat și afară din cor. Într-un interviu EXCLUSIV pentru impact.ro, acesta ne-a mai spus că s-a decis să urmeze o carieră artistică destul de târziu, după ce a luat două premii muzicale, pentru ținerețe, iar tatăl său i-a dat ca variante ori să se angajeze în uzină, ori să se apuce de treabă. Căsătorit cu actrița Monica Davidescu, Temișan consideră căsnicia drept o loterie, în care atât el, cât și partenera sa, au avut noroc.

Cum a ajuns Aurelian Temișan artist

– Un nou premiu, sunteți obișnuit cu astfel de trofee?

Nu-s obișnuit, cred că-i al patrulea premiu din viața mea. Am luat premiul întâi doar în clasa întâi, premiul trei în a patra, în 1989 premiul Tinereții la Mamaia, dacă ne referim strict la partea muzicală, apoi în 1990 tot Premiul Tinereții, în Mongolia, în 1996 premiul trei la Mamaia. Nu prea m-am apropiat de premii… Mă simt ca la școală… Sper să fie pentru jumătatea carierei, nu pentru întreaga carieră.

– De ce spuneți asta?

Pentru că abia am pornit treaba… După 33 de ani de carieră, acum mă simt încălzit, ca un sportiv la linia de start…Aștept împușcătura, să o iau la goană.

Ce i-a zis tatăl său

– Când v-ați dat seama că aveți talent?

La vreun an jumate, doi, după ce am debutat la Mamaia când mi-am dat seama că nu întâmplător am luat acele premii, ale Tinereții, că eram cel mai tânăr… Iar tata mi-a zis că am varianta să mă las și să mă angajez la Electroputere, ca strungar, sudor, mecanic, lăcătuș. Iar eu știam un singur lăcătuș, pe Marius Lăcătuș, așa că am renunțat să mă angajez și m-am ținut de treabă.

„Am fost inversul lui Julio Iglesias”

– Ce vă doreați să deveniți?

Portar de fotbal. Iar după ce m-am apucat de muzică, am fondat Naționala de fotbal a artiștilor, în 1991, iar de 31 de ani sunt portar acolo, deci mi-am împlinit și acel vis, doar că eu am fost inversul lu Julio Iglesias. El a fost un mare sportiv, s-a lăsat de fotbal și s-a apucat de muzică, eu nu am avut niciun accident și fac și muzică și fotbal..

Căsnicia, ca o loterie

– Sunteți căsătorit de mult timp.. .Care e rețeta unei căsnicii fericite?

Nu știu dacă exisă o rețetă, ci o loterie din care faci parte, indiferent de anii petrecuți împreună. Există o chimie, un respect pe care trebuie să ți-l asumi și să-l acorzi, nu există vreo carte scrisă despre cum să-ți menții căsnicia…

– Se pare că ați avut noroc în aceasă loterie…

Din fercire, da, și eu și Monica..

Vacanțe pe… bucăți

– Cu cine seamănă fiica dumneavostră?

La înălțime mie, la figură tot mie, la pigment, când e să ne bronzăm, tot mie, iar la talent amândurora, deși acum trage pe partea de actorie, este cursantă la școala unde și Monica predă.

– Aveți timp și de vacanțe în această vară?

Tocmai ne-am întors dintr-una. Dar vacanțe scurte, de patru-cinci zile. Mai stăm două-trei zile în București, apoi plecăm iar. Mai am un concert în Bulgaria, la un resort iubit de români. Pe 8 iulie, când am avut tot acolo, m-am simțit extraordinar cu cei peste o mie de români veniți în Bulgaria, unii și doar pentru concert. Deci ne facem vacanța pe bucăți.

Urmăriți Impact.ro și pe