Măsuri anti-caniculă în București: cum arată containerele în care scapi de arșiță și unde sunt amplasate

vali / 02.07.2019, 12:05
Măsuri anti-caniculă în București: cum arată containerele în care scapi de arșiță și unde sunt amplasate

România traversează o perioadă cu temperaturi caniculare, iar indicele temperatură umeazeală ITU va depăși, în multe zone, pragul critic. Este și cazul Bucureștiului unde, susțin meteorologii, temperaturile se apropie, la umbră, de 40 de grade Celsius.

Primele zile din iulie sunt marcate de o informare meteo de caniculă, susțin meteorologii. Vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35 – 37 de grade.

Este și cazul Bucureștiului unde temperaturile se apropie, la umbră, de 40 de grade Celsius. Cine stă în soare, însă, resimte temperaturi și de până la 50 de grade Celsius. În acest context, Primăria Capitalei a anunțat că pe străzile Capitalei au fost amplasate mai multe containere anti-canicula.

Cum arată containele anti-caniculă din București

Primăria Municipiului București a amplasat 20 de containere anticaniculă în cele mai aglomerate zone din Capitală. Acestea sunt dotate cu trusă medicală de prim-ajutor completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, consumabile necesare funcționării corecte (dezinfectanți, mănuși de unică folosință, cearceafuri de unică folosință, etc), chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat.

Lângă aceste containere sunt amplasate și toalete ecologice. Asistența medicală este asigurată de personalul ASSMB. Containerele sunt amplasate în următoarele zone:

– Piața Romană – rond ASE

– Gara de Nord

– Piața Victoriei – Muzeul Antipa

– Piața Romană – metrou

– Parcul Herăstrău

– Șos. Ștefan cel Mare colț cu Str. Barbu Văcărescu

– Piața Iancului

– Magazin Bucur Obor

– Piața Universității – Spitalul Colțea

– Piața Universității – Arhitectură

– Piața Roma – Str. Gabroveni

– Piața Muncii

– Piața Unirii – Magazin Unirea

– Dristor – metrou

– Str. 11 Iunie colț cu Bld. Regina Maria

– Parcul Carol

– Piața Unirii – Bld. Regina Maria (tramvai 32)

– Parcul Cișmigiu

– Eroilor

– Grozăvești – Carrefour Orhideea

Caniculă și ploi torențiale, tabloul meteo al primelor zile din iulie

Meteorologii susțin că, pe lângă temperaturile caniculare, urmează și episoade de vreme extremă, cu ploi torențiale și vijelii. ANM a emis, marți, o atenționare cod galben de ploi pentru aproape jumătate din țară, fiind vizate cea mai mare parte a Moldovei, Maramureșul, Crișana și Transilvania.

În cea mai mare parte a Moldovei, în Maramureș, nordul Crișanei și local în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări temporar puternice ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

„Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, îndeosebi după-amiaza și în prima parte a nopții în nordul, nord-estul și local în centrul țării, unde vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp”
Informare ANM

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI