Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este prețul de pornire

Stan Filon 21.09.2020, 19:50
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este prețul de pornire

Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu va fi scoasă la licitație, iar prețul de pornire este unul destul de mic, ținând cont că la acea masă fostul dictator a câștigat multe partide șah. Când pierdea, Nicolae Ceaușescu se enerva foarte tare, după cum au povestit foștii săi parteneri de joc.

Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu va fi scoasă la licitație

Nicolae Ceaușescu era un împătmit al șahului, dar și al jocurilor de cărți. Dictatorul se enerva foarte tare atunci când era bătut la câte o partidă de șah, însă la șeptic începea să fure, atunci când vedea că nu prea are noroc.

“Nu accepta să fie contrazis, să piardă la volei sau la şah. Eram partenerul său preferat de şah, mă bătea des, dar mai câştigam şi eu, iar atunci se enerva. La şeptic, fura şepticul”, a povestit fostul ministru de externe al României, Ștefan Andrei.

Masa de sah a lui Nicolae Ceausescu va fi scoasa la licitatie
Masa de sah a lui Nicolae Ceausescu va fi scoasa la licitatie

Prețul de pornire este de 350 de euro

Masa de şah va fi scoasă la licitație pe data de 1 octombrie și este una de mari dimensiuni. Aceasta este dotată cu două postamente sculptate și a fost confecţionată într-un atelier românesc, probabil la Arad, din lemn de esenţe diverse, se arată într-un comunicat al casei de licitații Artmark, scrie Libertatea.

Piesa de colecţie este însoţită de certificatul de provenienţă RAAPPS şi de vânzare în licitaţiile organizate la începutul anilor 90 pentru lichidarea recuzitei vilelor prezidenţiale și are un preț de pornire de 350 de euro.

Aceasta se regăseşte între cele aproximativ 300 de obiecte decorative de colecţie care vor fi scoate la vânzare în Licitaţia de design de interior. Printre acestea se numără garnituri pentru salon, colecţii de sticle Galle, Daum Nancy ori Murano, paravane Rococo sau pictate pe piele de Cordoba, lămpi Mid Century Modern, ceasuri Ormolu de şemineu sau vase din materiale rare. Până pe 1 octombrie piesele de colecţie pot fi vizitate gratuit la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Urmăriți Impact.ro și pe