Maria Constantin, lăsată fără canalul de YouTube. Artista este devastată: „A trebuit să o iau de la capăt”

Andra Daoud 02.06.2022, 14:31

Maria Constantin a trecut printr-o întâmplare care a devastat-o, în urmă cu ceva timp. Cântăreața de muzică populară a rămas fără canalul de YouTube, din cauza unei singure piese. Avea 200.000 de abonați în momentul în care cei de la YouTube au decis să îi închidă contul pe nedrept, spune ea, și nu a mai reușit să îl recupereze nici în ziua de astăzi.

Maria Constantin a rămas fără canalul de YouTube

Maria Constantin este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din Românaia și are fani peste tot. Artista reușise să adune o comunitate de aproximativ 200.000 de abonați și pe YouTube, acolo unde posta videoclipuri ale pieselor ei, precum și momente din cadrul unor emisiuni sau evenimente. Asta până într-o zi, când Mariei Constantin i-a fost închis contul, din cauza unei melodii.

Artista a povestit recent că a primit report pentru cântecul respectiv deși, spune ea, avea documente care să ateste drepturile de proprietate intelectuală. Cei de la YouTube nu trec cu vederea situațiile ce țin de drepturi de autor, așa că au luat decizia să îi închidă canalul.

„Era munca mea de atâția ani, videoclipuri, melodii, bani investiți! Este foarte aiurea, se poate face foarte ușor rău! Acum, a trebuit să o iau cumva de la capăt cu noul canal de YouTube! S-a întâmplat acum multă vreme, când eu nu știam că YouTube-ul se monetizeză, aveam abonați foarte mulți.

Eu nu știam lucrurile astea. Aveam pe cineva care se ocupa de lucrurile astea. Nu era nici măcar monetizat. Eu l-am pierdut, pentru că a fost cumva o neînțelegere. Am lansat o piesă, la care mi-a fost dat report, deși eu aveam acte pe piese respectivă”, a povestit Maria Constantin, la Antena Stars.

Maria Constantin, lasata fara canalul de Youtube. Artista este devastata
Maria Constantin

A rămas și fără pagina de Facebook

Deși a încercat să remedieze situația, Maria Constantin s-a lovit de o altă problemă: pentru a-și putea recupera canalul, trebuia să deschidă un proces și să obțină o hotărâre judecătorească în care să fie atestat faptul că într-adevăr acea piesă îi aparține.

„Atunci eram în mai multe procese, YouTube-ul mi-a răspuns că trebuie să înaintez un proces în care să am decizia judecătorească, cum că într-adevăr este piesa mea! Deși eu aveam acte pe piesa respectivă”, a mai spus artista.

Maria Constantin a decis să o ia de la zero și să pornească un alt canal de YouTube, având în vedere că la vremea respectivă era implicată și în alte procese. Artista a lansat recent o piesă nouă, care se bucură de peste 200.000 de vizualizări.

Nu doar cu contul de YouTube a avut probleme Maria Constantin, ci și cu cel de Facebook. Interpreta de muzică populară a mai spus că și-a pierdut și pagina oficială de Facebook într-o perioadă, tot din cauza unor reporturi. A făcut demersuri și a durat 7 luni de zile să-și recupereze profilul, însă în cazul contului de YouTube nu s-a mai putut face nimic.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe