Marele oraş din ţară care îşi închide barurile şi cluburile. Cazurile de covid s-au înmulţit

Ana Anitoiu 14.10.2021, 22:04
Marele oraş din ţară care îşi închide barurile şi cluburile. Cazurile de covid s-au înmulţit

Un mare oraş din ţară îşi închide barurile şi cluburile, după ce numărul noilor cazuri de Covid-19 a crescut alarmant. Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit joi și a impus o serie de noi restricții.

Orașul în care se închid barurile și cluburile

După ce rata de incidență a cazurilor de coronavirus a ajuns la 9,62, activitățile economice precum barurile, cluburile și discotecile se vor închide în Constanța.

”În municipiul Constanţa, incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în creştere, motiv pentru care Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa s-a întrunit astăzi pentru a decide ce măsuri se vor impune a fi respectate în perioada următoare”, a transmis Primăria Constanţa.

Însă, această măsură referitoare la închiderea activităților economice nu se aplică în cazul restaurantelor și a sălilor de jocuri de noroc.

Marele oras din tara careisi inchide barurile si cluburile. Cazurile de covid s-au inmultit
Masti chirurgicale

Un alt oraș din România s-a închis total, luni seară

Un alt oraș din țară s-a închis total din cauza numărului îngrijorător de infectări cu noul coronavirus. A fost impusă carantină pentru două săptămâni în Drobeta-Turnu Severin, atât pentru vaccinați cât și pentru nevaccinați, la o incidență mai mică decât cea a Bucureștiului.

Astfel, în Drobeta-Turnu Severin este interzisă circulația tuturor persoanelor, cu excepția celor care au motive întemeiate și prezintă declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator. În plus, elevii și studenții au trecut la cursuri online, iar activitatea agenţilor economici este restricționată după ora 18.00.

“Este o decizie luată de Comitetul pentru Situații de Urgență, este dificilă, grea, dar situația sanitară o impunea. S-a considerat că era singură posibilitate să se întrerupă puțin acest lanț al infectărilor extrem de rapid. Sunt 14 zile, încercăm cu toții să respectăm. Cred că era singura soluție în acest moment, rata de vaccinare în Turnu Severin e sub 30.

Sperăm ca acest lanț al infectărilor să se întrerupă și să revenim la o viață cât de cât normală. Sunt lucruri care dor. Sunt nunți, botezuri programate, nu se vor mai ține. Rata de infectare era în continuă creștere și destul de rapidă”, a spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 16.383 de cazuri noi de Covid-19, dintre care 330 ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Alți 304 de pacienți infectați cu noul coronavirus au decedat. Impact.ro actualizează zilnic AICI datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România!

Urmăriți Impact.ro și pe