„Marea roșie” de la Iași: Cum vrea să cucerească PSD orașul cu sute de autocare și un tren. Ce se va întâmpla la miting

Iorgu Ianusi 08.05.2019, 18:00
„Marea roșie” de la Iași: Cum vrea să cucerească PSD orașul cu sute de autocare și un tren. Ce se va întâmpla la miting

De Ziua Europei, pe 9 mai, PSD organizează un miting la Iași la care sunt așteptați aproximativ 25.000 de persoane. Cel puțin așa spun organizatorii social-democrați.

Participanții vor fi aduși cu aproximativ 500 de autocare dar și cu ajutorul unei garnituri de tren. Cu toții se vor reuni, joi, 9 mai, la Iași.

În condițiile în care mai multe organizații civice anunță contra-manifestații, liderii PSD din regiunea Moldovei au încercat să ia măsuri de precauție.

La evenimentul de la Iași nu va participa premierul Viorica Dăncilă.

PSD pregătește garduri ca să se ferească de opoziție

Liderii de organizații PSD din Moldova s-au reunit în mai multe ședințe. Au fost analizate diverse variante pentru ca evenimentul electoral al social-democraților să nu fie afectat de contra-manifestațiile opozanților.

Astfel, miercuri, 8 mai, într-o ședință desfășurată la Iași, a fost stabilit un perimetru din Piața Unirii care va fi realizat cu ajutorul unor garduri metalice.

Dincolo de aceste garduri, accesul va fi limitat. Astfel, mai-marii partidului vor să evite situațiile neplăcute în care protestatarii s-ar putea apropia de scenă.

Miting cu muzică populară. „Cenaclul Flacăra” și „Plăieșii” cântă pentru PSD

Scena de pe care vor ține discursuri liderii PSD a fost montată în Piața Unirii. Până acum se știe că vor vorbi președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele PSD Bacău, Dragoș Benea și unul dintre candidații PSD pentru alegerile europarlamentare, Tudor Ciuhodaru.

Dincolo de partea electorală, pentru spectatori a fost pregătit un spectacol artistic. Vor cânta reprezentanți ai Cenaclului Flacăra și  grupul „Plăieşii” din Republica Moldova. La miting vor fi mobilizați numeroși polițiști și jandarmi.

Fiecare organizație județeană PSD din Moldova va trimite 100 de autocare cu susținători spre Iași.  Din Bacău, participanții vor fi transportați cu aproximativ 150 de autocare.

 „Măsurile pentru buna desfăşurare a acestei manifestări, dispuse în sistem integrat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi, vor urmări asigurarea condiţiilor de siguranţă, cu un accent deosebit pe dialogul cu participanţii şi prevenirea tulburărilor de orice fel, fluidizarea circulaţiei rutiere, precum şi pentru asigurarea intervenţiei în cazul apariţiei unor eventuale situaţii de urgenţă.” Inspectoratul de Jandarmi Iași

Urmăriți Impact.ro și pe