Marea Britanie avertizează. „Rusia intenționează să invadeze întreaga Ucraină”. Moscova nu și-a îndeplinit obiectivele principale

Beatrice Dumitru 25.02.2022, 11:03
Marea Britanie avertizează. „Rusia intenționează să invadeze întreaga Ucraină”. Moscova nu și-a îndeplinit obiectivele principale

Ucraina se află în plin război, după ce Vladimir Putin a decis să invadeze această țără, joi dimineață, când a anunțat o operațiune specială în această țară. Liderii occidentali au condamnat vehement această mișcare și au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei. Mai mult, Marea Britanie susține că Moscova intenționează să invadeze toată Ucraina.

„Rușii vor să invadeze întreaga Ucraină”

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că Rusia intenționează să atace întreaga Ucraină, dar că nu și-a îndeplinit principalele obiective. Cu doar o zi mai devreme, forțele ruse au intrat pe uscat, pe mare și pe aer în Ucraina, provocând un val de condamnări și sancțiuni internaționale pe fondul acțiunilor președintelui rus Vladimir Putin.

Este cu siguranță părerea noastră că rușii intenționează să invadeze întreaga Ucraină. Evaluarea noastră din această dimineață este că Rusia nu și-a îndeplinit niciunul dintre obiectivele sale majore. De fapt, se află în spatele programului său plin de speranțe. Au pierdut peste 450 de persone, iar armata rusă nu a reușit să-și atingă în prima zi obiectivele principale”, a declarat Ben Wallace, potrivit CNN.

 Marea Britanie avertizează. „Rusia intenționează să invadeze întreaga Ucraină”
Rusia a invadat Ucraina.

Pe contul său oficial de Twitter, ministrul de externe al Marii Britanii Liz Truss a descris invazia rusă drept „barbară”.

Atacul lui Putin asupra Ucrainei este barbar, nejustificat și arată dispreț față de viața oamenilor. Vom continua să-i cerem socoteală lui Putin și să rămânem neclintiți în sprijinul nostru”, a scris Truss pe Twitter.

„Lovituri oribile cu rachete asupra Kievului”

Și ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că Rusia a desfășurat lovituri „oribile” cu rachete asupra Kievului, comparându-le cu atacul Germaniei naziste asupra Ucrainei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Între timp, există mai multe informații despre mai multe explozii în și în jurul capitalei Ucrainei.

Șeful militar al Ucrainei, Valerii Zalujnyi, a declarat vineri că armata țării a rezistat cu succes forțelor ruse care avansează din nord.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...