Mare atenție când construiești un gard. Greșeala care îți aduce amenzi uriașe

Beatrice Dumitru 05.04.2023, 19:15
Mare atenție când construiești un gard. Greșeala care îți aduce amenzi uriașe

Gardul este unul dintre cele mai importante elemente ale gospodăriei tale. Dar românii care iau în considerare construcția unui gard trebuie să țină cont de un lucru foarte important. În caz contrar, aceștia se pot alege cu amenzi uriaşe. De ce trebuie să ții cont când construiești un gard.

Ce trebuie să respecți când construiești un gard

După ce ți-ai achiziționat un teren sau ai intrat în posesia unuia în urma unei moșteniri, prima investiție serioasă la care te gândești este să construiești un gard, Acesta este unul dintre cele mai importante elemente ale gospodăriei tale. Dar înainte de a te apuca de construirea unui gard trebuie să ții cont de un singur lucru, dacă nu vrei să primești amendă.

Orice construcție, indiferent de tipul acesteia, nu poate fi realizată dacă nu ai autorizație de construcție. Pentru aceasta este necesar să mergi la primăria de care aparții  pentru a depune o cerere și pentru a vedea exact care sunt condițiile în care vei beneficia de autorizație. Perioada de valabilitate a autorizatiei de construcție a gardului este de 12 luni.

Mare atenție când construiești un gard. Greșeala care îți aduce amenzi uriașe
Pentru construirea unui gard este nevoie de autorizație.

Cei care vor să contruiască un gard și nu ai autorizație se pot alege cu amendăcuprinsă între 1.000 şi 100.000 de lei, potrivit Legii nr. 50/1991. Dar există și o situație în care nu este nevoie de autorizație. Atunci când gardul este deja construit şi se doreşte doar renovarea lui.

Ce doctumente sunt nesesare pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie

În general, pentru a obține o autorizație de construire ai nevoie de o serie de documente și avize în funcție de specificul construcției.

  • Documentele din care reiese faptul ca ai achitat toate taxele legale;
  • Certificatul de urbanism în termen de valabilitate (valabilitatea este de un an de zile de la data emiterii acestuia);
  • Titlul asupra terenului si constructiilor, toate actele doveditoare necesare;
  • Avizele care reies din certificatul de urbanism, toate la zi;
  • Proiectul de gard pentru executarea acelor lucrări care implică o construcție;
  • Planul de situație și memoriul tehnic.

Autorizația de construcție se eliberează de către primărie și numai după obținerea acesteia se poate începe realizarea gardului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...