Marcel Vela, mesaj pentru interlopi: „O să le spun doar atât: rămâne cum am stabilit”

Cristian Cojocaru 12.11.2020, 13:25
Marcel Vela, mesaj pentru interlopi: „O să le spun doar atât: rămâne cum am stabilit”

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a transmis un mesaj pentru interlopi. Dacă acesta, în trecut, le-a comunicat acestora ” suntem cu ochii pe ei”, de data aceasta mesajul a fost altul. Așadar, acesta a confirmat că ”rămâne cum am stabilit”. Acesta a mai prezentat bilanțul acțiunilor de miercuri în care au foost duse la audieri 465 de persoane. Dintre acestea, 98 au fost reținute și confiscate autorisme, arme și alte obiecte pentru facilitarea infracțiunilor.

Mesaj pentru interlopi din partea lui Vela

Se pare ca M.A.I. este pusă pe fapte mari. Astfel se face că Marcel Vela a anunțat joi, că există toleranță zero față de infracționalitate. Ziua Z (n.r. 11.11.2020) fiind un record în activitatea M.A.I. Au avut loc 619 acțiuni, dintre care 489 de percheziții și 130 de descinderi. Așadar, M.A.I. va executa toate misiunile care țin de organizarea alegerilor precum și de tot ceea ce intră în competența cu privire la verificarea respectării măsurilor de securitate și siguranță națională.

Tot Marcel Vela, a mai declarat că în urma descinderilor , au fost reținute 98 de persoane în arest pentru 24 de ore, iar alte 27 plasate sub control judiciar. Totodată alte 19 persoane aveau deja mandat de executare, mandat de arestare preventivă, sau mandate europene de arest, astfel că, în acest caz, 19 persoane au fost trimise după gratii. Referitor la materialele confiscate, polițiștii au ridicat 33,5 kilograme de droguri, opt autoturisme, 4,5 kilograme de aur și 3 tone de alcool. Lista continuă cu 317 telefoane, 14 arme deținute ilegal și sume de bani. Toate bunurile confiscate însumează 15 milioane de lei.
Marcel Vela a fost ferm când a transmis un mesaj pentru interlopi
„În final, vreau să asigur toţi cetăţenii de bună credinţă că Ministerul Afacerilor Interne este la datorie, este o instituţie de elită în slujba românilor. Am un mesaj şi pentru interlopi, ca să nu mai spun că suntem cu ochii pe ei, o să le spun doar atât: rămâne cum am stabilit” – a declarat acesta.
Descinderi ale politiei. Marcel Vela - ”ramane cum am stabilit”
Descinderi ale politiei. Marcel Vela – ”ramane cum am stabilit”

Acțiunile continuă

Faptele nu se vor opri aici. Marcel Vela dorește ca în perioada următoare, astfel de acțiuni să continue. Totodată acesta mulțumește tuturor angajaților M.A.I pentru implicarea lor dar și procurorilor. Așadar, ofensiva lui Vela va continua.

„Vreau să anunţ toţi românii că ofensiva continuă. De exemplu, astăzi executăm 55 de percheziţii în Galaţi, Botoşani, Iaşi, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti. Aceste acţiuni au în spate sute de ore de cercetare, documentare şi anchetă. Vreau să mulţumesc angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne pentru devotamentul şi implicarea lor, procurorilor care au în atribuţii aceste cazuri şi în acelaşi timp instituţiilor partenere cu atribuţii în acest domeniu. Toleranţa zero faţă de infracţionalitate am anunţat-o începutul mandatului meu. Ofensiva continuă”, a mai transmis Vela, potrivit news.ro

Urmăriți Impact.ro și pe