Marcel Ciolacu vorbește despre creșterea tuturor veniturilor. „Lăsați-ne să luăm decizia”

Stan Filon 14.02.2022, 15:51
Marcel Ciolacu vorbește despre creșterea tuturor veniturilor. „Lăsați-ne să luăm decizia”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este pus pe fapte mari! Social-democratul a vorbit acum despre creșterea tuturor ventiturilor din România. Și a spus că nu s-a referit doar la pensionari și la bugetari, ci vrea și creșterea veniturilor din mediul privat! Ciolacu spune că trebuie o majorare a veniturilor care să facă față inflației din țara noastră.

Marcel Ciolacu dorește creșterea tuturor veniturilor din România

Marcel Ciolacu a declarat recent că autoritățile lucrează la mai multe variante pentru ca românii să nu mai resimtă atât de puternic inflația din România. În acest sens, Ciolacu spune că sunt mai multe variante de lucru, însă orice variantă aleasă trebuie să majoreze toate veniturile din România, inclusiv în mediul privat.

„E posibil să avem o majorare la toate veniturile, ținînd cont de impactul inflației. Când spun asta, spun și bugetari, și privați, și pensionari, toată lumea. E posibil să avem acest lucru, cu toții ne-am angajat în acest act de guvernare ca oamenii să trăiască mai bine. Toate aceste lucruri sunt în discuție în acest moment, sunt în coordonare economică. Toate aceste discuții pleacă de la cauză, să venim cu soluțiile cele mai bune ca să rezolvăm cauza. Și eu, și Cîțu, și toată lumea, v-am spus ce e pe masă, lăsați-ne să luăm decizia, să vină premierul cu o decizie clară privind cauza și apoi sunt ferm convins că va fi un pachet întreg. Sunt mai multe măsuri, alegem dintre ele, trebuie o discuție aprofundată cu BNR, să vedem care sunt măsurile cele mai bune, adaptabile, ca să facem ordine în ce s-a declanșat prin această decizie de liberalizare, care, rămân la părerea pe care a avut-o și purtătorul de cuvânt al BNR, este total haotică”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu doreste cresterea tuturor veniturilor din Romania
Marcel Ciolacu doreste cresterea tuturor veniturilor din Romania

Ce spune despre majorări de taxe

Marcel Ciolacu a sus că în 2022 este posibil să fie adoptată o reducere a CAS, dar și a TVA. În plus, liderul PSD a spus că nu susține anul acesta, dar nici anul viitor, nicio majorare de taxe.

„Eu aş vrea să plecăm de la discuţia care este cauza inflaţiei. Cauza inflaţiei, mai mult decât evident, sunt aceste scumpiri din energie, atât la energie electrică cât şi la gaze, care au avut mai multe efecte: unul dintre ele sunt scumpirile evidente şi inflaţia. Cred că întâi trebuie să acţionăm pe cauză, să venim cu măsurile (…) şi să vedem ce propuneri vin pentru perioada următoare, pe termen mediu, eu aş vedea o soluţie inclusiv pentru iarna următoare”, a spus Marcel Ciolacu, duminică seară, la Digi24.

Prețurile la gaz și energia electrică au explodat pur și simplu imediat după liberalizarea pieței. Statul s-a implicat pentru ca cetățenii să poate trece cu bine peste iarnă, așa că prețurile au fost plafonate, însă oamenii se gândesc cu groaza la cea ce se va întâmpla după luna martie, deoarece compensarea are loc în perioada 1 noiembrie 2021- 31 martie 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...