Marcel Ciolacu reacționează după declarațiile lui Cîțu și acuză partidele de dreapta pentru „liberalizarea haotică” din domeniul energetic

Gabriela del Pupo 12.01.2022, 17:11
Marcel Ciolacu reacționează după declarațiile lui Cîțu și acuză partidele de dreapta pentru „liberalizarea haotică” din domeniul energetic
Marcel Ciolacu reacționează după declarațiile lui Florin Cîțu în care îi acuza pe liderii PSD că în perioada în care se aflau în opoziție au făcut previziuni sumbre asupra creșterii economice care, în opinia fostului premier, nu s-au adeverit. Marcel Ciolacu spune că PSD este mai ancorat în realitate și nu se teme de calificativele date de agențiile de rating.

„Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-și poată plăti facturile la energie, nu să ne temem dacă o asemenea măsură supără sau nu agențiile de rating”

Președintele PSD deschide o nouă temă de dispută în coaliție și acuză partidele de dreapta de efectele pe care le are liberalizarea prețurilor la energie asupra populației. Marcel Ciolacu spune că PSD este mai aproape de nevoile reale din societate iar comentariul său vine după ce Florin Cîțu a anunțat în această dimineață o creștere economică de 7% până la finalul anului și a reproșat foștilor adversari politici lipsa de încredere în ascensiunea economică pe care o anunțase în calitate de premier.

„Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-și poată plăti facturile la energie, nu să ne temem dacă o asemenea măsură supără sau nu agențiile de rating.
Eforturile noastre sunt de a avea suficienți medici pentru a face față noului val pandemic, nu să inventăm certificate prin care doctorii sunt amenințați – tocmai acum! – cu suspendarea din funcție.
Eforturile noastre sunt îndreptate pentru a avea spitale dotate și capabile să-și achite facturile la utilități, nu spitale cu porți închise din cauza facturilor înzecite peste noapte.
Prioritatea noastră este ACUM. Să luăm măsuri care să apere veniturile populației acum, în plină iarnă, nu la 1 aprilie sau eventual în 2024… pentru că atunci este an electoral!” a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.
Marcel Ciolacu nou atac la adresa lui Florin Citu Ce spune despre premier

Criză provocată „de liberalizarea haotică a pieței energiei, făcută de partidele de dreapta”

Marcel Ciolacu recunoaște situația critică în care s-a ajuns în plină iarnă și nu este de altfel prima dată când reproșează partenerului de guvernare faptul că legea plafonării prețurilor la energie nu a fost implementată corespunzător.

„E clar pentru toți cei de bună-credință că, în fața crizei provocate de liberalizarea haotică a pieței energiei, făcută de partidele de dreapta, populația merită mai multe soluții decât cele deja anunțate. E nevoie de decizii mai curajoase, țintite către cei vulnerabili, către pensionari și familii monoparentale, dar și către firmele românești.
Românii sunt sătui de scuze și motive care să mascheze luarea unor decizii. Și un lucru este cert: trebuie luate urgent măsuri pentru a-i ajuta pe români!” a mai precizat președintele PSD.
Și Florin Cîțu a avut ieri un discurs asemănător la adresa lui Marcel Ciolacu iar tensiunile din coaliție par să fie din ce în ce mai mari.
Trebuie să le aducem aminte colegilor de coaliție că alegerile sunt în 2024. E foarte important în acest moment să găsim soluțiile pentru români”, a declarat liderul PNL.
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...