Marcel Ciolacu, noi informații despre taxarea românilor. Ce spune despre introducerea de noi impozite

Ana Anitoiu 19.05.2022, 14:34
Marcel Ciolacu, noi informații despre taxarea românilor. Ce spune despre introducerea de noi impozite

Marcel Ciolacu a dat noi informații despre taxarea românilor, în contextul în care Guvernul pregătește modificarea Codului Fiscal. Liderul PSD a spus clar dacă se vor introduce sau nu noi impozite și dacă vor fi majorate cele deja existente.

Marcel Ciolacu, despre taxele și impozitele românilor

Marcel Ciolacu a precizat că ar trebui ca în ceea ce privește taxele și impozitele din România să existe o descentralizare şi mai mare către autorităţile locale. Oficialul a dat asigurări că românii nu vor avea de dat bani în plus pe taxe și impozite în următoarea perioadă.

„În perioadă de criză nu se majorează impozitele, deci nu se vor majora nici în România și nici nu vor fi introduse alte impozite. Eu nu am auzit de așa ceva (o reevaluare a TVA, n.r.). Ce știu de la experți financiari e că dacă mărești TVA, mărești inflația. Deci nu se pune problema. Deci nu se introduce nicio taxă nouă și nici nu se măresc (cele actuale, n.r.)”, a mai spus președintele PSD.

Liderul PSD a mai spus că ministrul Finanțelor va prezenta, peste două săptămâni, o analiză ce are drept scop „o optimizare fiscală”. Marcel Ciolacu a precizat că aceasta înseamnă că „laşi de undeva, unde s-a creat o discrepanţă, şi vii cu o anumită impozitare, dar reduci în altă parte”. Oficialul a adăugat că există discrepanțe în privința proprietăților, conform analizelor auditurilor financiare.

Marcel Ciolacu, noi informatii despre taxarea romanilor
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Marcel Ciolacu, despre impozitul progresiv

În ceea ce privește implementarea impozitării progresive susținută de PSD versus cota unică agreată de PNL, Marcel Ciolacu a spus că nu există o asemenea diviziune. Oficialul a precizat că se caută cea mai bună soluție pentru țară și a reacționat astfel când a fost întrebat dacă această măsură ar însemna ca persoanele cu salarii mai mari să fie taxate mai mult:

„Cine a spus acest lucru? Aţi văzut la ştiri, la televiziune sau am spus eu acest lucru? Eu nu am ce să vă explic ceva ce nu am spus eu şi nimeni din coaliţie. Eu vă pot explica după ce ministrul de Finanţe vine şi ne face o prezentare.

Ce mă deranjează pe mine, dar nu în ceea ce vă priveşte pe dumneavoastră, este că nu încercăm să intrăm într-o normalitate şi să înţelegem că aşa este normal – să vorbim în spaţiul public de aceste lucruri, nu în birouri, ascunşi”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că cei care își doresc să aibă „o țară ca afară” ar trebui să o compare cu sistemul din Europa. Nu cu o țară europeană foarte dezvoltată economic cum este Franța sau Germania, dar cu țări precum Polonia care au avut „cam același istoric”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...