Marcel Ciolacu dă asigurări că facturile din ianuarie vor fi compensate. Liderul PSD atac dur la Cîțu: “Să depășim zona de fandoseli”

Gabriela del Pupo 27.01.2022, 12:33
Marcel Ciolacu dă asigurări că facturile din ianuarie vor fi compensate. Liderul PSD atac dur la Cîțu: “Să depășim zona de fandoseli”

Marcel Ciolacu vine cu replici dure pentru partenerii de guvernare și spune că Virgil Popescu este responsabil pentru faptul că nu a fost aplicată corect legea plafonării. Acesta a mai precizat că bătălia nu trebuie să fie la nivelul postărilor pe rețelele de socializare ci la nivelul rezultatelor concrete.

Luna ianuarie este acoperită de fosta lege

În condițiile în care tot mai mulți români primesc facturi care nu sunt conforme ca preț cu diferența de consum față de lunile anterioare, în Coaliția de Guvernare se încearcă pasarea vinei de un partid la altul. Marcel Ciolacu spune că legea privind plafonarea nu a fost aplicată corect, dar că pentru luna ianuarie este suficient faptul că există acest act normativ.

„Noi avem o lege trecută prin Parlament de anul trecut, care nu s-a aplicat corect. Acum s-a dat o OUG care obligă să se emită alte facturi. Luna ianuarie este acoperită de fosta lege. S-a venit cu cu o părere juridică că este retroactiv și nu se poate aplica. SUA discută cu producători de energie pentru aprovizionarea Europei dacă Rusia invadează Ucraina. SUA discută cu producători de energie pentru aprovizionarea Europei dacă Rusia invadează Ucraina.

Acum nu suntem într-un vid legislativ, mai ales că s-a dat OUG pentru a se corecta facturile (…) Vreau să vă spun că pe aceea lege se încadrează aproape 70% dintre români. Marea provocare este ce vom face de la 1 aprilie. Am văzut ce a făcut Franța, care a cerut creșterea peste cele 6 luni acoperitoare și merg până la aproape un an cu reglementarea pieței”, a declarat Marcel Ciolacu, joi.

Proiectele prezentate de guvernul PNL-PSD-UDMR care ar putea schimba Romania
Proiectele prezentate de guvernul PNL-PSD-UDMR care ar putea schimba Romania

”Haideţi să depăşim zona de declaraţii politice şi de fandoseli”

Președintele PSD spune că schimbul de replici pe rețelele de socializare ar trebui să înceteze și că ar trebui să se caute eficientizarea guvernării.

”Haideţi să depăşim zona de declaraţii politice şi de fandoseli, românii aşteaptă de la noi lucruri concrete şi serioase. În acest moment, România, în afară de pandemie, se confruntă şi cu o criză energetică majoră, care va afecta întreaga economie, dacă Guvernul României nu este unul eficient”, a spus preşedintele PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe