Manifestare pro-Rusia în inima Germaniei, după descoperirea ororilor de la Bucha. „Cum ai putut permite această mișcare rușinoasă?”

Beatrice Dumitru 06.04.2022, 14:12
Manifestare pro-Rusia în inima Germaniei, după descoperirea ororilor de la Bucha. „Cum ai putut permite această mișcare rușinoasă?”

Războiul din Ucraina i-a învrăjbit pe rușii și ucrainenii din Germania, în timp ce Berlinul susține că numărul atacurilor asupra acestora s-au înmulțit. În weekend, a avut loc în capitala germană un marș pro-Rusia și sute de persoane au defilat în mașini, arborând drapelul Rusiei, după numeroasele relatări despre masacrul de la Bucha al soldaților ruși.

Proteste pro-ruse în Germania

Germania a raportat o creștere a atacurilor împotriva refugiaților ucraineni și ruși de la începutul războiului. Doi bărbați ruși au fost arestați după ce i-au provocat pe cetățenii ucraineni cu sloganuri pro-Moscova, a anunțat Poliția din Berlin.

Suspecții au luat parte la un controversat convoi pro-rus în capitala Germaniei, în weekend. Cei doi bărbați, în vârstă de 33 de ani, respectiv 41 de ani, au fost agresivi, au insultat polițiștii și au încercat să-i provoace pe ucraineni, se arată într-un comunicat al Poliției. Se pare că unul dintre ei purta pe jachetă un semn de victorie în culorile drapelului rus.

Manifestare pro-Rusia, în inima Germaniei, după descoperirea ororilor de la Bucha. „Cum ai putut permite această mișcare rușinoasă”
Mai multe orașe al Ucrainei au fost distruse.

A crescut numărul infracțiunilor împotriva rușilor și ucrainenilor

Aproximativ 900 de persoane au participat la un marș și au defilat în 450 de vehicule arborând steaguri rusești, sub lozinca „Fără propagandă în școală – protecție pentru vorbitorii de limbă rusă, fără discriminare”. Șoferul unui vehicul care afișa litera „Z”, la fel ca pe tancurile rusești, a fost obligat să plece.

Infracțiunile împotriva rușilor și a clădirilor rusești sunt în creștere”, a declarat ministrul german de Interne Nancy Faeser pentru Neue Osnabruecker Zeitung și preluat de Euronews.

Nancy Faeser a spus că poliția germană a înregistrat de la sfârșitul lunii februarie 308 infracțiuni anti-ruse, inclusiv 15 acte de violență. De asemenea, de la sfârșitul lunii februarie au fost înregistrate 109 infracțiuni împotriva cetățenilor ucraineni, inclusiv 13 acte de violență, cele mai multe fiind daune materiale, insulte și amenințări verbale.

Acest conflict nu ar trebui lăsat să se strecoare în societatea noastră. Trebuie să le reamintim oamenilor că acesta este războiul criminal al lui Putin. Nu este războiul oamenilor cu origini rusești care trăiesc aici, în Germania”, a adăugat Nancy Faeser.

Reacția Ucrainei

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnik, a criticat Berlinul pentru că a permis desfășurarea convoiului pro-rus.

Cum ai putut permite această manifestre rușinoasă în mijlocul Berlinului? Și chiar în ziua în care masacrele rușilor asupra civililor ucraineni din Bucha au ieșit la iveală” a scris el pe Twitter.

Primarul Berlinului, Franziska Giffey, a spus că a înțeles „furia” ambasadorul Ucrainei, dar a insistat asupra libertății de întrunire.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...