Mâncarea favorită a lui Nicolae Ceaușescu îi dezgusta pe cei din jur. Cum reacționau ceilalți șefi de stat când vedeau ce mânca fostul dictator român

Stan Filon 02.01.2021, 09:33
Mâncarea favorită a lui Nicolae Ceaușescu îi dezgusta pe cei din jur. Cum reacționau ceilalți șefi de stat când vedeau ce mânca fostul dictator român

Mâncarea favorită a lui Nicolae Ceaușescu îi făcea pe ceilalți să întoarcă privirea! Nu i-o gătea oricine, deoarece fostul dictator român avea o obsesie: se temea să nu fie omorât. Chiar dacă într-un final nu a scăpat de ce i-a fost frică, acesta se temea să nu fie otrăvit cumva, mai ales după ce a stat de vorbă cu Fidel Castro, care i-a povestit cum era s-o pățească el din cauza americanilor.

Nicolae Ceaușescu reușea să-i dezguste pe cei din jurul său atunci când servea mâncarea lui preferată

Nicolae Ceaușescu ocupă un loc fruntaș în cartea ”Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants”, scrisă de Victoria Clark și Melissa Scott. Aceștia au scris despre poftele culinare bizare ale dictatorilor lumii.

Ei bine, l-au analizat bine și pe Nicolae Ceaușescu. Astfel, au descoperit că dictatorul român era obsedat să nu fie cumva otrăvit, așa că de fiecare dată când pleca din țară într-o vizită oficială își lua mâncare ”la pachet” cât să-i ajungă pentru întreaga perioadă.

Nicolae Ceausescu reusea sa-i dezguste pe cei din jurul sau atunci cand servea mancarea lui preferata
Nicolae Ceausescu reusea sa-i dezguste pe cei din jurul sau atunci cand servea mancarea lui preferata

Fostul dictator se temea să nu fie otrăvit

Era o adevărată provocare pentru delegația română să se care cu carne, cu fructe și legume după ei, însă ordinul lui Ceaușescu era respectat cu sfințenie. Gestul lui Ceaușescu îi enerva și pe șefii de state pe care îi vizita, deoarece era limpede că românul nu avea încredere în el.

Nici nu bea altceva decât suc de legume crude, aduse tot din România, pe care îl consuma neapărat cu paiul. Recent, Irina Sava, bucătăreasa soților Ceaușescu, a dezvăluit, la rândul ei, un alt secret culinar din viața fostului dictator al României.

Nicolae Ceaușescu era total îndrăgostit de un fel de mâncare mai puțin obișnuit. Mai exact, dictatorul era topit după tocana făcută dintr-o găină întreagă, cu tot cu cap și gheare.

Nicolae Ceaușescu se trata în România

De tratat, Nicolae Ceaușescu prefera să se trateze tot în România, deoarec avea încredere în medicii noștri. Drept dovadă, acesta a fost nevoit să-și facă o colonoscopie, așa că a apelat la medicul Alexandru Oproiu.

“A făcut colonoscopie și a stat fără anestezie. S-a făcut consult și s-a hotărât să se facă această colonoscopie. L-am consultat la Spitalul Elias, iar colonoscopia a fost făcută acasă. Avea încredere în medicina românească, nu se ducea afară”, spunea reputatul medic Alexandru Oproiu, într-un interviu acordat pentru dcnews.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...