Mai primeşti sau nu amendă prin poştă dacă ai încălcat legea deşi nu ai fost oprit? Totul e clar acum

Nicu Stan, Dragos Ștefănescu 20.06.2021, 08:29
Mai primeşti sau nu amendă prin poştă dacă ai încălcat legea deşi nu ai fost oprit? Totul e clar acum

Mai primeşti sau nu amendă prin poştă dacă ai încălcat legea deşi nu ai fost oprit? Totul e clar acum, iar ce se întâmplă, de fapt, cu amenzile radar, puteți vedea în articolul de mai jos.

Cum poți să scapi de amenda radar, chiar dacă treci cu viteză prin fața aparatului polițștilor

Mulți șoferi se întreabă dacă mai primesc sau nu amendă prin poştă dacă au încălcat legea, deşi nu au fost opriți în trafic. Totul este clar acum.

Cel mai mare mister este în privința amenzilor radar. Se mai trimit sau nu acasă. Ei bine, șoferii trebuie să știe că acestea sunt trimise acasă. Polițistul vlogger Tavi Perțea a luat în discuție această problemă, pe pagina sa de YouTube. Există multe situații în care polițiștii înregistrează cu radarul o mașină care circula cu viteză, însă nu au timp să o oprească.

Amenda este trimisa acasa daca se identifica soferul
Amenda este trimisa acasa daca se identifica soferul

De ce nu te trage pe dreapta poliția

”Poate că ai avut cu 180km/h și efectiv nu am avut timp să sar din mașină. Sau nu am sărit ca să-mi pun în pericol viața mea sau viața ta, văzând polițistul în fața ta și făcând un viraj la viteza aceea, riști un accident”, spune Tavi Perțea.

Se pot trimite amenzi prin poștă dacă ai fost înregistrat de radar, dar doar dacă ai fost identificat.

Când se trimite amenda prin postă

”Se pot trimite amenzi prin poștă, dar doar după ce s-a identificat conducătorul auto. Eu prefer să-l citez pe conducătorul auto nominalizat de proprietar ca fiind cel aflat la volan în momentul săvârșirii contravenției și să-i aplic sancțiunea față în față, ca el să realizeze fapta pe care a săvârșit-o, în speranța că în viitor nu se va mai repeta”, a mai spus Tavi Perțea.

Astfel, dacă vi s-a întâmplat să treceți în viteză pe lângă radar și să nu fiți oprit de polițiști, este posibil să vă vină amenda în cutia poștală. Mai întâi proprietarul autoturismului trebuie să furnizeze polițiștilor date despre șoferul care se afla la volan.

Se încearcă amendarea persoanei care a greșit

După ce a fost identifict șoferul care conducea în momentul când radarul a înregistrat viteza, polițiștii pot întocmi amenda. De asemenea, legea arată că nu trebuie sancționat proprietarul mașinii surprinse de radar, ci șoferul care conducea mașina la momentul respectiv.

Mai există o situație ca șoferul să nu fie sancționat dacă a trecut cu viteză pe lângă radar. Astfel, dacă un șofer trece cu viteză peste cea legală pe lângă un echipaj radar, dar nu este oprit de polițiști, se poate ca operatorul radar să nu fi apucat să înregistreze viteza, astfel că șoferul este bun scăpat.

Dacă nu ai fost oprit în trafic, ai șanse mari să scapi de amenda de radar

”Noi oprim primele 3-4 mașini pe care le înregistrăm cu aparatul radar, apoi îl oprim și începem să scriem contravențiile. Sunt șanse mari că dacă nu ai fost oprit, nu ai fost înregistrat. Asta este bafta ta”, a detaliat subcomisarul Tavi Perțea.

Urmăriți Impact.ro și pe