Mai mulți proxeneți au fost reținuți de polițiști! Aceștia le păcăleau pe fete ca își vor întemeia o familie

Daniela Alexandru / 25.11.2020, 12:15
Mai mulți proxeneți au fost reținuți de polițiști! Aceștia le păcăleau pe fete ca își vor întemeia o familie

Mai mulți proxeneți au fost reținuți de polițiști! Șapte persoane au fost conduse la audieri în urma unor percheziții ce au avut loc astăzi de dimineață în județul Argeș. Oamenii sunt anchetați într-un dosar de proxenetism, fiind bănuiți că între februarie și noiembrie 2020 au racolat mai multe tinere, minore, pe care le-au păcălit și le-au obligat ulterior să întrețină relații sexuale pentru bani.

Mai mulți proxeneți au fost reținuți de polițiști

Cum au ajuns tinerele pe mâna proxenetilor? Profitând de naivitatea minorelor și promițându-le relații de iubire și de întemeiere a unei familii, infractorii au păcălit tinerele, le-au găzduit într-un loc de pe raza municipiului Pitești și ulterior le-au obligat să practice prostituția.

“În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada februarie – noiembrie 2020, sub pretextul unor relaţii de iubire şi prin promisiuni de întemeiere a unei familii, inculpaţii au recrutat mai multe persoane vătămate minore, pe care le-au găzduit într-o locaţie aflată pe raza municipiului Piteşti, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei”, arată DIICOT.

Le păcăleau pe fete cu faptul ca își vor întemeia o familie

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti, au efectuat opt percheziţii domiciliare la locuinţele persoanelor suspectate de trafic de minori, complicitate la trafic de minori, proxenetism, efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au descoperit că inculpaţii închiriau spaţiul unde fetele erau obligate să se prostitueze, postau anunţuri pe diferite site-uri de profil, pentru a atrage clienţi şi stabileau tariful practicat de fiecare minoră, acesta variind între 100 şi 300 de lei, în funcţie de durata şi natura actului sexual. Și ca și cum nu era suficient, o parte dintre inculpaţi comercializa substanțe cu efecte psihoactive şi droguri de risc către consumatori din Argeş.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate un grinder, un cântar electronic, 2 grame de substanţă susceptibilă a fi drog de mare risc, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice şi suporţi externi de memorie. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti vor fi duse, pentru audieri, şapte persoane. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Argeş şi IJJ Dolj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI