Mai multe zone din Shanghai impun noi măsuri de izolare COVID. Se vor efectua teste de acid nucleic pentru toți rezidenții

Elena Avramescu 09.06.2022, 06:58
Mai multe zone din Shanghai impun noi măsuri de izolare COVID. Se vor efectua teste de acid nucleic pentru toți rezidenții

Câteva zone din Shanghai au început să impună noi restricții de izolare joi, locuitorii din districtul întins Minhang având ordin să rămână acasă timp de două zile în încercarea de a controla riscurile de transmitere a COVID-19. Minhang, care găzduiește peste 2 milioane de oameni, va efectua teste de acid nucleic pentru toți rezidenții pe 11 iunie, iar restricțiile vor fi ridicate odată ce testarea va fi finalizată, a declarat guvernul pe contul său WeChat.

Shanghai nu scapă de Covid

Shanghai a raportat miercuri patru noi cazuri simptomatice confirmate de COVID-19, toate în zone aflate deja în carantină. Niciunul dintre cazurile noi nu a fost în districtul Minhang.

Shanghai a ieșit săptămâna trecută dintr-o blocare de două luni la nivelul întregului oraș, dar unele complexe rezidențiale au fost închise din nou, deoarece autoritățile continuă să urmărească o politică „dinamică zero-COVID” care vizează închiderea lanțurilor de transport cât mai curând posibil.

Aceasta înseamnă că autoritățile impun rapid restricții de circulație și cerințe de testare în zonele în care nu numai cazurile pozitive, ci și contactele lor apropiate, locuiesc sau au vizitat.

Mai multe autorități guvernamentale de la nivelul străzii au emis notificări care spun că locuitorii vor fi supuși la două zile de izolare și alte 12 zile de testare riguroasă începând de joi. Potrivit notificărilor din cel puțin trei cartiere din Shanghai, locuitorii vor fi supuși la cinci runde de teste obligatorii care se vor încheia pe 23 iunie și vor fi ținuți în interior până sâmbătă.

Gardurile verzi și scânduri roșii din lemn au apărut în ultima săptămână de-a lungul unora dintre aceste străzi din apropierea acestor cartiere, baricadând rezidenții și declanșând o nouă furie publică.

După Shanghai și Beijingul este lovit de coronavirus. Restricții și testări în masă
Covid Shanghai

Zhao Dandan, vice-șeful comisiei de sănătate din Shanghai, a declarat marți într-o ședință de informare că orașul va continua să implementeze restricții chiar și în zonele care nu au fost identificate ca fiind „cu risc ridicat”.

„Pe baza evaluării tendințelor de prevenire și control al epidemiei, măsurile aferente vor fi ajustate dinamic. Sperăm că publicul va continua să înțeleagă și să coopereze”, a spus acesta, potrivit Reuters.

Autoritățile orașului au încercat să echilibreze aderarea la zero-COVID cu încurajarea reluării afacerilor, având în vedere cât de grav afectate economia locală și companiile de blocare de două luni.

Stațiunea Shanghai Disney, care a fost închisă din 21 martie, a anunțat că va redeschide unele zone comerciale și de parcuri de vineri, dar parcul principal Disneyland, Disneytown și cele două hoteluri ale stațiunii vor rămâne închise până la o nouă notificare.

Oficialii din oraș, cel mai cosmopolit și cel mai mare centru de afaceri din China, au încercat, de asemenea, să repare legăturile cu firmele străine, ținând mai multe întâlniri cu directori și ușurând o cerință cheie de frontieră pentru lucrătorii de peste mări. Cu toate acestea, camerele de afaceri au spus că incertitudinea privind restricțiile COVID-19 rămâne o preocupare cheie pentru firmele străine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...