Mai candidează Vlad Voiculescu la Primăria Capitalei sau îl susține pe Nicușor Dan? Ce se întâmplă în alianța USR-PLUS

Diana Radu 27.02.2020, 19:38
Mai candidează Vlad Voiculescu la Primăria Capitalei sau îl susține pe Nicușor Dan? Ce se întâmplă în alianța USR-PLUS

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat azi că propunerea partidului pentru funcția de primar general al Capitalei este Nicușor Dan. După anunțul lui Orban, liderii PLUS și USR, respectiv Dacian Cioloș și Dan Barna, au făcut o ședință pentru a stabili dacă merg în continuare cu Vlad Voiculescu la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Vlad Voiculescu mai candidează pentru Primăria Capitalei sau îl susține pe Nicușor Dan

Candidatul PLUS la Primăria Capitalei și anume Vlad Voiculescu se află într-o situație delicată. În contextul, în care PNL îl sprijină pe Nicușor Dan, USR se gândește să meargă pe mâna fostului președinte al partidului, cu scopul de a obține negocieri cu PNL pentru primăriile de sector, potrivit Digi 24. De asemenea, surse din USR au declarat că Vlad Voiculescu este convins să nu mai candideze.

vlad voiculescu, primaria capitalei, alegeri
Vlad Voiculescu mai candidează pentru Primăria Capitalei sau îl susține pe Nicușor Dan. Sursă foto: Ziarul Bursa

„Vlad Voiculescu va anunța poziția sa în următoarele zile după ce se va consulta cu filiala PLUS București. (…) Suntem responsabili. Vrem să o dăm pe Firea la o parte. Vlad își va găsi locul în echipele comune USR-PLUS”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Candidatul PLUS la Primăria Generală, Vlad Voiculescu, a declarat pentru G4Media.ro că nu știa nimic despre faptul că Nicușor Dan a bătut palma cu PNL pentru a fi susținut în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei, subliniind că, dacă Dan a refuzat protocolul de a merge în tandem din cauza negocierilor cu PNL, acest lucru ar fi „o mare dezamăgire”.

Nicușor Dan vrea ca Vlad Voiculescu să fie viceprimar

Nicușor Dan, candidatul propus de PNL și de USR pentru a ocupa funcția de Primar al Capitalei a declarat că vrea ca Vlad Voiculescu să fie viceprimar. În acest sens, Nicușor Dan a mers la sediul PNL, unde și-a expus și susținut părerea.

„Este o susţinere pe care eu o cer de un an de zile. E nevoie de un candidat unic. Am avantajul de a fi un independent. Această calitate permite susţinerea din partea mai multor partide”, a declarat Nicușor Dan, potrivit Mediafax.

Urmăriți Impact.ro și pe