Mai ai acasă carnet de depuneri CEC? Te poate îmbogăți. Află cum e posibil

În perioada comunistă, românii, din puținul pe care îl aveau reușeau să și economisească bani, sub diferite forme. Unii își doreau să-și achiziționeze o Dacia nouă, iar alții se gândeau să strângă pentru zile negre. Pentru toate acestea au fost înființate mai multe tipuri de depozite la CEC: libretele de economii și câștiguri în autoturisme, libretele de economii pe dobândă la termen, libretele de economii la vedere, etc. Dacă mai deții un anumit tip de astfel de depozite, poți fi depăgubit cu până la 20.000 de lei.

Carnetul de depuneri CEC care te-ar putea îmbogăți

În 2016, Guvernul Cioloș a emis o ordonanță de urgență care prevede că oamenii care au depus economiile la CEC, pentru a-și achiziționa un autoturism Dacia, vor putea fi despăgubiți. Aceste despăgubiri vor fi acordate sub forma titluri de stat emise pe numele CEC Bank și BRD, potrivit redactia.ro.

În acest mod, fiecare carnet CEC poate valora până la 20.000 de lei. Legea despăgubirilor este în vigoare încă din 2007, însă din cauza unor neconcordanțe legislative nu a putut fi pusă în aplicare.

Pentru a intra în posesia titlurilor de stat trebuie să faceți o adresă către Ministerul Finanțelor Publice și alte două adrese spre BRD și CEC Bank. Răspunsul la aceste solicitări ar trebui să il primiți în cel mult 30 de zile.

Documentele necesare pentru solictarea despăgubirii sunt: actul de identitate valabil, acte de stare civilă, procură specială autentificată pentru a face dovada mandatului, certificat de moștenitor și alte documente legale, după caz, precum și declarație pe proprie răspundere că nu au încasat despăgubirea până acum.

Mai ai acasă carnet de depuneri CEC? Te poate îmbogăți. Află cum e posibil

Mai ai acasă carnet de depuneri CEC? Te poate îmbogăți. Află cum e posibil

Condiția pentru a putea obține banii

Românii care doreau să-și recupereze banii până acum, o puteau face doar în isntanță, în schimb, potrivit actualei legislații pot fi despăgubiți în termen de 2 luni de zile.

Potrivit legii, condiția esențială ca cetățenii care au avut astfel de depozite să fie despăgubiți este să nu fi retras niciodată banii de la CEC.

”Prin modificările aduse OUG nr.156/2007, prin Legea nr. 9/2014 și, respectiv prin Legea nr. 19/2016, sunt vizate doar persoanele care au efectuat depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme. Potrivit art. 1 din OUG nr.156/2007, privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnațiuni CEC – SA în vederea achiziționării de autoturisme, au dreptul să obțină despăgubiri bănești dacă depozitele astfel constituite îndeplinesc condiția neafectării soldului inițial. În înțelesul ordonanței de urgentă, depozitele existente în conturile active care îndeplinesc condiția neafectării soldului inițial, sunt acele depozite constituite din sume reprezentând avansuri sau depuneri integrale în vederea achiziționării de autoturisme, existente în sold, fără dobânda aferentă, și din care nu s-au efectuat retrageri”, spune Florin Vlad, ofițer Relații Publice, direcția Marketing și Comunicare.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI