„Mă întorc la tine iar și iar…”: cum a debutat întâlnirea PSD de la Mamaia și cum a fost primită Dăncilă – GALERIE FOTO

Alexandru Ioanid 30.08.2019, 14:52
„Mă întorc la tine iar și iar…”: cum a debutat întâlnirea PSD de la Mamaia și cum a fost primită Dăncilă – GALERIE FOTO

Liderii social-democrați s-au reunit, în acest sfârșit de săptămână, la malul mării pentru a stabili strategia pentru următoarea perioadă. Întâlnirea a debutat, însă, cu Școala Politică de Vară, la care a fost prezentă Viorica Dăncilă dar și Eugen Teodorovici, care a făcut un anunț surpriză.

Conducerea PSD se află la acest sfârșit de săptămână la malul mării. Social-democrații trebuie să pună la punct strategia pentru perioada viitoare, în condițiile în partidul se află într-o situație fără precedent.

ALDE a lăsat PSD să guverneze de unul singur, Pro România încearcă din răsputeri să o forțeze pe Viorica Dăncilă să renunța la candidatura pentru prezidențiale și să se retragă din fruntea Guvernului și, în tot acest timp, mai multe portofolii sunt conduse de miniștri interimari.

La nivel declarativ, Dăncilă nu dă semne de slăbiciune: insistă că nu va renunța sub nicio formă nici la Guvern, nici la candidatură. Dar realitatea din teren e alta.

Iar contextul nu îi este deloc favorabil.

Cum a fost primită Dăncilă la Mamaia și ce anunț a făcut Eugen Teodorovici

Protest in fata Pavilionului Expozitional din Mamaia unde are loc Scoala Politica de Vara a OFSD, vineri, 31 august 2018. Sursa foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

De la întâlnirea PSD de la Mamaia nu au lipsit protestatarii. Câteva persoane s-au adunat în fața centrului unde avea loc întâlnirea Organizației de Femei de la PSD și au afișat bannere critice la adresa premierului.

În interior, însă, lucrurile au stat altfel.

Viorica Dăncilă a primit numai cuvinte de laudă din partea celor prezenți. La o primă vedere, ai crede că în interiorul PSD e numai lapte și miere. Doar că realitatea ar putea fi alta.

Primul care a lăudat-o pe șefa partidului a fost Mihai Fifor, secretarul general al PSD.

”Viorica Dăncilă nu e orice femeie, ci o femeie puternică, determinată, iubitoare de oameni, un om care a lăsat poate orice pentru a fi alături de oameni, un om care poate nu mai știe ce este familia, liniștea”, „este o mână de fier în mănuși de catifea. Aviz amatorilor: cine vrea să își încerce norocul cu doamna prim-ministru e invitat să o facă. Vă spun că nu o să iasă foarte bine lucrurile. Este un om cu viziune, corect, vertical, iar cei care au crezut vreodată că pot să o înfrângă pe Viorica Dăncilă pentru că e micuță și fragilă – așa zice lumea – s-au înșelat”
Mihai Fifor, secretar general al PSD

La întâlnire a fost prezentă și Mariana Guju, primar al comunei Cumpăna, care a spus despre Viorica Dăncilă că este ”mamă pentru copiii României, mamă între mame”.

În tot acest timp, Eugen Teodorovici a surprins pe toată lumea atunci când a spus că vrea să candideze pentru funcția de….președinte al Organizației de Femei din PSD. Ministrul Finanțelor spune că vrea să se țină de această promisiune.

„Vă spun ca bărbat, am spus și o să spun în continuare și nu îmi retrag dorința aceasta de a depune dosarul atunci când se fac alegeri pentru organizația de femei PSD, pentru că vreau să devin președintele organizației. Eu o să candidez sigur”
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor

Sorina Pintea si Lia Olguta Vasilescu participa la Scoala Politica de Vara a OFSD, care are loc in Mamaia, vineri, 31 august 2018. Inquam Photos / Daniel Stoenciu
Eugen Teodorovici, presedintele de onoare al Organizatiei Femeilor Social Democrate, participa la Scoala Politica de Vara a OFSD, care are loc in Mamaia, vineri, 31 august 2018. Inquam Photos / Daniel Stoenciu
Viorica Dancila participa la Scoala Politica de Vara a OFSD, care are loc in Mamaia, vineri, 31 august 2018. Inquam Photos / Daniel Stoenciu
Manifestanti protesteaza in fata Pavilionului Expozitional din Mamaia unde are loc Scoala Politica de Vara a OFSD, vineri, 31 august 2018. Inquam Photos / Daniel Stoenciu
PSD s-a reunit la Mamaia pentru a stabili strategia
Sursa foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu
Urmăriți Impact.ro și pe