Luna plină de Halloween – Ce trebuie să ai în casă pentru a alunga spiritele rele

Astrolog Roxana Lușneac 28.10.2020, 17:02
Luna plină de Halloween – Ce trebuie să ai în casă pentru a alunga spiritele rele

Luna plină  din seară de Halloween nu este doar o simplă lună plină, ci este un simbol pe care îl vedem doar odată la 19 ani în realitate, și în rest în toate pozele specifice evenimentului de Halloween.

Luna plină de Halloween

Sărbătoarea de Halloween își are originile dintr-o tradiție  spirituală Celtică păgâna veche de peste 2000 de ani, ,,Samhai’’, care avea loc și în trecut tot în seara de 31 octombrie. În această noapte se consideră că granițele dintre lumea spiritelor și cea a oamenilor vii sunt deschise, fiind foarte ușor accesul la lumea de dincolo. A nu participa la această sărbătoare înseamnă a atrage pedeapsa zeilor.

Creștinismul a acceptat și el cumva această sărbătoare în secolul V atunci când Papa Boniface a instituit sărbătoarea pomenirii Sfinților și Martirilor pe dată de 13 Mai. Apoi, în secolul al IX-lea, Papa Gregory a mutat din nou sărbătoarea, însă pe data de 1 Noiembrie, atunci când se sărbătorești Ziua Tuturor Sfinților.

Această sărbătoare a luat în timp forma unui moment în care cei vii se pot reîntâlni cu cei dragi care au acum formă de spirit.

Dar pentru că în această seară porțile sunt deschise, se consideră că nu doar spiritele prietenoase pot ajunge printre muritori, ci și cele rele.Din fericire, tot aceste tradiții sau mituri vin și cu remedii cum ar fi:

Luna plina de Halloween
Dovleac cu lumina de Halloween

1 Dovleacul cu lumină in interior

Acest simbol a devenit popular atunci cand iralndezii au inceput să migreze in SUA, dar este la fel de vechi ca si sarbatoarea din care face parte. Acu 2000 de ani era cu adevărat intuneric, iar noptile erau reci si lungi, iar pentru ca irlandezii nu aveau dovleci, foloseau un fel de ridichi mari sau sfecle. Lumanarea din interior are si ea un simbol aparte, nu degeaba  este folosita in ritualuri in aproape toate religiile lumii. Imaginea acestui dovleac poate fi una malefică, iar asta ajută la alungarea spiritelor rele.

2 Pisica neagră

În trecut se considera că oamenii răi se reîncarnează în pisici negre, iar din această cauză au avut de suferit bietele animale. Apoi s-a considerat că. vrăjitoarele își pot schimbă forma, devenind pisici. Până la urmă multe popoare au considerat că acestea pot aduce și noroc, mai ales dacă îți taie drumul din partea stânga sprea cea dreaptă. În concluzie, pisicile neagre pot fi folosite ca simboluri pentru a alunga spiritele rele.

3 Mersul după bomboane din ușa în ușa, celebrul Trick or Treating

Acest ritual este în primul rând pentru a se face un schimb de energie, pentru a plăti vizită spiritelor  prin bomboane sau diverse dulciuri ca acestea să se întoarcă înapoi în lumea lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI