REACȚIE EXCLUSIVĂ

Ludovic Orban infirmă informațiile privind discuții cu Dacian Cioloș: „În ultima perioadă nu am avut discuții”

Gabriela del Pupo 18.05.2022, 10:40
Ludovic Orban infirmă informațiile privind discuții cu Dacian Cioloș: „În ultima perioadă nu am avut discuții”

Ludovic Orban infirmă informațiile pe surse politice apărute în spațiul public privind o serie de discuții cu Dacian Cioloș care ar viza o opoziție mai puternică la coaliția PNL-PSD-UDMR. Liderul „Forța Dreptei” spune că nu a fost contactat de Dacian Cioloș după ce acesta ar fi avut o întâlnire la Bruxelles cu parlamentarii și europarlamentarii din PLUS, în urma unor nemulțumiri în noul partid format în urma contopirii PLUS în USR.

„Prefer să nu dau declarații legate de ipoteze”

Dacian Cioloș și foștii membrii PLUS ar urma să părăsească USR pentru a crea o nouă formațiune politică sau pentru a se alătura uneia deja existente. Ludovic Orban spune însă că „Forța Dreptei” nu a avut astfel de propuneri din partea fostului președinte USR. În ceea ce privește viitorul, liderul nu vrea să anticipeze care va fi răspunsul său în cazul în care va fi abordat.

„În ultima perioadă nu am avut discuții cu domnul Cioloș, dar în mod evident, am fost colaboratori și în opoziție și la guvernare, dar în ultima perioadă nu am avut discuții cu domnul Cioloș. Prefer să nu dau declarații legate de ipoteze, nu pot să dau eu declarații despre ce va face unul sau altul.” spune Ludovic Orban.

Vicepreședintele USR speră că parlamentarii și parlamentarii nu vor pleca din partid

Ionuț Moșteanu le-a recomandat luni colegilor de partid să nu părăsească formațiunea, însă spune că aceștia nu au ascuns faptul că au mers la Bruxelles pentru a avea discuții cu Dacian Cioloș. Aceste discuții au vizat nemulțumiri în partid atât din partea parlamentarilor cât și a europarlamentarilor din fostul PLUS.

“Am discutat și de asta în Biroul Național, în primul rând partidul Plus nu mai există, este iradiat din Registrul Partidelor, a fost o fuziune care s-a încheiat, avem un singur partid USR. Am discutat în Biroul Național, pentru că în Biroul Național sunt colegi care au fost la această deplasare la Bruxelles, nu este nici un secret pentru nimeni, o parte din parlamentarii din fostul Plus au fost la o discuție cu Dacian și cu europarlamentarii.(…)

Ne-au confirmat că au fost aceste discuții, ne-au confirmat că sunt nemulțumiri, de asemenea ne-au confirmat că nu există perspectiva ruperii, a scindării, a plecării. O să discut și cu colegii deputați, vom avea o ședință după ora 14.

Au fost întâlniri și cu primarii acum două săptămâni. Nu mă voi ruga de nimeni să rămână, știe toată România care sunt obiectivele noastre. Cine vrea să modernizeze România va sta alături de noi. (Dacian Ciolos n.r) după ce și-a dat demisia nu a mai avut o implicare în activitatea de conducere a partidului.”, a declarat vicepreședintele USR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...